---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

KOINH ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (Στήριξη του Ελληνικού Γένους για τα ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ)



Αγαπητοί ε.ε. και ε.α. συνάδελφοι, αγαπητοί συμπολίτες,

Είναι πλέον γεγονός ότι παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις-όπως απεδείχθη εκ των υστέρων- του ΥΕΘΑ και των, εκ των ΕΔ προερχομένων, υφυπουργών του και παρά την εκφρασθείσα θέληση του Α/ΓΕΕΘΑ, το «ελληνικό γένος» δεν προβλέφθηκε για ακόμη μια φορά ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων(ΑΣΕΙ), και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), ακαδημαϊκού έτους 2013-14.

Εμείς οι Έλληνες στρατιωτικοί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, ανεξαρτήτως Κλάδου και προέλευσης, αλλά και όλοι οι εθνικά σκεπτόμενοι πολίτες λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση του ελληνικού γένους, ως προϋπόθεσης εισαγωγής στα ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ.

Η προϋπόθεση αυτή αποτελούσε μέχρι και το 2009 την ασφαλιστική δικλείδα για την αποτροπή αλλοεθνών να αλώσουν τις στρατιωτικές σχολές. Από το 2010 όμως με Εγκύκλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την υπογραφή της από τον τότε ΥΕΘΑ Ευάγ. Βενιζέλο, αλλά και τις εγκυκλίους που υπέγραψαν οι  ΥΕΘΑ που ακολούθησαν μέχρι σήμερα, και με την εγκληματική ανοχή και ένοχη σιωπή των Ανωτάτων Στρατιωτικών, Ναυτικών και Αεροπορικών Συμβουλίων η προϋπόθεση αυτή καταργήθηκε, ώστε πλέον ο κάθε μετανάστης, που αποκτά την ελληνική υπηκοότητα, να μπορεί να εισέρχεται στα ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ, θέτοντας έτσι μελλοντικά σε αμφισβήτηση την ασφάλεια του Στρατεύματος.

Δυστυχώς η εκτελεστική εξουσία για ακόμη μια φορά σε ένα τόσο ευαίσθητο εθνικό ζήτημα, φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων ανοίγοντας την κερκόπορτα για την αλλοίωση του εθνικού χαρακτήρα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Προφανώς έχουν πλήρη άγνοια των Στρατιωτικών Κανονισμών που προβλέπουν ότι «Η εθνική και ηθική διαπαιδαγώγηση, η οποία εγείρει το εθνικό αίσθημα και την προς την Πατρίδα και τα εθνικά ιδεώδη αγάπη και αφοσίωση, πρέπει να αποτελεί το διαρκές μέλημα του διοικητή. Αυτός λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη της διάβρωσης του εθνικού φρονήματος των ανδρών της μονάδας» (ΣΚ 20-2, άρθρο 5, παράγρ.5)

Τον λόγο τώρα έχει η δικαστική εξουσία, η ελληνική Δικαιοσύνη, όπου η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας καλείται να αποφασίσει στις 17 Μαΐου 2013, ιστορική επέτειο της πρώτης δημόσιας συνεδρίασης του ΣτΕ, για τη συνταγματικότητα της κατάργησης του γένους, ως προϋπόθεσης συμμετοχής των υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ.

Με τις σκέψεις αυτές καλούμε όλους τους ε.ε. και ε.α. συναδέλφους και του Έλληνες πολίτες που συντάσσονται μαζί μας, να δώσουν το βροντερό «παρών» τους στην προγραμματισθείσα συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαϊου 13 και ώρα 09:00, έξω από το κτίριο του ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49)
            Αθήνα 13 Μαΐου 2013

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ.)

Ένωση Στρατιωτικών Ιατρών (ΕΣΤΙΑ)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αξκών Πεζικού (ΠΣΑΠ)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκών ΕΔ και ΣΑ (ΠΣΑΑΕΔ-ΣΑ)

Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκών Τεχνικού Σώματος (ΣΑΑΤΧΣ)

Σύνδεσμος Αποφοίτων/Σχολής Μον. Υπξκών Ναυτικού (ΣΑ/ΣΜΥΝ)

Σύνδεσμος Τάξης ΣΣΕ 1968
          Σύνδεσμος Τάξης ΣΣΕ 1980

Δεν υπάρχουν σχόλια: