---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Είναι Στιγμές…… του Σχη (ε.α) Αθανασιάδη Ευάγγελου



            Σήμερα, είναι μια τέτοια Στιγμή. Μια μέρα από όλο το χρόνο, που επιστρέφει στο μυαλό μας, η Μητέρα.

            Η Μητέρα, που μας μεγάλωσε και μας ανέθρεψε. Μας τάισε και με το γλυκό της χάδι, μας παρέδωσε με πόνο, σε μια άλλη Μητέρα, μεγαλύτερη από αυτή.

            Η Μητέρα, που σήμερα δέχεται, ένα λουλούδι και τη γεμίζει χαρά. Είναι, η ένδειξη της αναγνώρισης από το παιδί της, που με τόσο πόνο, κόπο, το γέννησε και το μεγάλωσε…

            Η Μητέρα, που με τη σειρά της, ως υπόδειγμα την μητέρα όλων, την Παναγία, ετοιμάζεται καθημερινά, με το πόνο μέσα της πνιγμένο, να παραδώσει το παιδί της σε μια άλλη Μητέρα, ανώτερη από αυτήν.

            Την Μητέρα Πατρίδα. Που και αυτή με τη σειρά της, με πόνο βλέπει να χάνονται τα παιδιά της, από το χθες μέχρι και το σήμερα, πνιγμένα μέσα από την ιδιοτέλεια, τον εγωισμό, την υποκρισία και τους καθημερινούς Εφιάλτες.

            Σήμερα, είναι η στιγμή που καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε χωρίς Μητέρα. Η στιγμή, που νοιώθουμε και την ζητάμε απεγνωσμένα.

            Μέσα μας, είμαστε μισοί χωρίς Μητέρα Πατρίδα. Η Μάνα, που μας δίνει Αέρα και αναπνέουμε. Η Μάνα, που μας δίνει το έδαφος να πατάμε γερά. Η Μάνα, που μας δίνει το νερό να ξεδιψάσουμε και να κολυμπήσουμε στα καταγάλανα νερά της. Η Μάνα, που κατοχυρώνει την Ελευθερία μας. Η Μάνα ….. που μας προστάζει με πόνο …. Ελευθερία ή Θάνατος.

            Σήμερα λοιπόν:

                        Για εσάς, που την έχετε στη ζωή τη Μάνα που σας γέννησε, δώστε της χαρά με ένα λουλούδι. Της Αξίζει.

                        Για εσάς, που δεν την έχετε στη ζωή, ένα κερί και μια στιγμή στο μυαλό σας. Της Αξίζει.

                        Για εσάς, που δεν την γνωρίσατε ποτέ αλλά ζείτε το σήμερα. Μια στιγμή στο μυαλό σας, στη Μητέρα Πατρίδα, που μέσα από της απροσπέλαστες, καθημερινές δυσκολίες, από το χθες μέχρι το σήμερα, σας κρατάει στη ζωή. Στην Μητέρα Πατρίδα, που αξίωσε ανθρώπους που βάλανε ΣΤΟΧΟ και σας αγκαλιάσανε, σας μεγαλώσανε και σας μεγαλώνουν. Το λουλούδι, σε αυτούς τους ανθρώπους. Τους Αξίζει.

                        Για όλους μας πλέον η μια στιγμή σήμερα, είναι κάθε μέρα αγώνας για τη Μητέρα μας Πατρίδα, να την κρατήσουμε ζωντανή.

            Συγχαρητήρια στο/στην μουσικό, σε εκείνον/η που έγραψε τους στίχους αλλά και στον ερμηνευτή, που με το διαχρονικό τραγούδι που σας κοινοποιώ, https://www.youtube.com/watch?v=6dD_gf3faA8 , μου δίνει την ευκαιρία, να σκεφτώ.

            Χρόνια Πολλά στη Μάνα που μας έφερε στη ζωή.

            Χρόνια Πολλά στη Μάνα Πατρίδα που μας κρατάει ζωντανούς.
            Χρόνια πολλά στη Μάνα Παναγία που καθοδηγεί όλες τις μάνες του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: