---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΒΟΜΒΑ στις ΕΔ ! Ζητάνε να ψηφιστούν οι περικοπές 2014 ΑΜΕΣΑ! ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΑΓΕ

     Το αντιγράψαμε από το ONALERT. Δεν ξέρουμε αν έχει δόση αληθείας, αλλά ψυχολογικός πόλεμος είναι σίγουρα. Αφού βολεύτηκαν οι Δικαστικοί (τους δίνουν ρευστό 100.000.000 ευρώ), οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, οι υπάλληλοι της Βουλής που εξισώθηκαν με τους προηγούμενους, οι άλλοι να παν να Γ@... Δεν θα τους περάσει όμως. Μήπως είναι καιρός τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) και οι οικογένειες τους να συζητήσουν για το μέλλον τους;
 
     Πρόταση-σοκ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους διατυπώνεται από το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert ζητάνε να ψηφθισθούν άμεσα οι περικοπές 88 εκατομμυρίων ευρώ του 2014 και αν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν και μέσα στο 2013.
     Επί της ουσίας το υπουργείο Οικονομικών πιέζει για νέο ειδικό μισθολόγιο τώρα, στο οποίο είναι βέβαιο ότι ζητά την κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών! Και βέβαια την περικοπή των 88 εκατομμυρίων που προβλέπονται για το 2014.
     Η πρόταση έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις. Συνεδρίασε για μία περίπου ώρα το ΣΑΓΕ, με την παρουσία οικονομικών αξιωματικών των Γενικών Επιτελείων! Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ στο ΥΕΘΑ, στο οποίο κατανοούν ότι πριν καλά, καλά συνέλθει το προσωπικό από τις άδικες και δυσβάσταχτες περικοπές, καλούνται να διαχειριστούν νέα "άσχημα μαντάτα".
     Η πρόταση ουσιαστικά οδηγεί στην απόλυτη διάλυση και πλέον το πρώτο που διερευνάται είναι ποια μπορεί να είναι η λογική της, αν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Προσπαθεί το οικονομικό επιτελείο να καλύψει μαύρες τρύπες οδηγώντας βάζοντας επί της ουσίας λουκέτο στις Ένοπλες Δυνάμεις;
     Η πρόταση έγινε γνωστή σε συνάντηση που είχε στο υπουργείο Οικονομικών ο Α/ΓΕΕΘΑ με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα!
     Το βέβαιο είναι ότι πλέον δημιουργείται θέμα και για την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ. Κι αυτό γιατί μόλις προχθές ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε στείλει επιστολή στο οικονομικό επιτελείο με το οποίο ζητούσε να δουν πάλι το θέμα τουλάχιστον των συντάξεων των αποστράτων. Για πολλοστή φορά το οικονομικό επιτελείο δείχνει να αδιαφορεί για τις απόψεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αυτό είναι ανήκουστο.

5 σχόλια:

beelovers είπε...

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΑΠΟ ΣΧΗ ΚΑΙ ΑΝΩ

gmos63 είπε...

ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ ΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ.ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ!!!

Νίκος είπε...

Μας έχουν καταλάβει τι ζώα είμαστε (με εμένα πρώτο) και εφαρμόζουν την γνωστή πλην όμως πάντα επιτυχή συνταγή.
Ανακοινώνουμε ( προτιμότερα διαρρέουμε ) μια μεγάλη αύξηση, την αφήνουμε να τρέχει για καμία βδομάδα, γίνεται χαμός και μετά έρχεται ο καλός υπουργός και μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα αφού έχει αφουγκραστεί το λαϊκό αίσθημα διαγγέλλει ότι έπειτα από προσωπική του παρέμβαση στα υψηλοτέρα κλιμάκια (για να δείξει κόλας ότι έχει τις «άκρες» )η αύξηση δεν θα είναι η ανακοινωθείσα αλλά μία μικρότερη και έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι. Ο υπουργός γιατί άκουσε τον λαό , και η κυβέρνηση γιατί πήρε αυτό που ήθελε, αύξηση.
Γίνεται μια υποτονική κίνηση μήπως και τυχόν αποκατασταθεί η αδικία των πολλαπλών περικοπών (θα δουν τάχαμου οι πρόεδροι των ΕΑΑΣ,ΕΑΑΝ,ΕΑΑΑ το αφεντικό του αφεντικού τους) και αμέσως ανακοινώνεται η περαιτέρω μείωση των συντάξεων μας.
Αν δεν το καταλάβουμε και τώρα τότε ……
Νίκος Ησαΐας

Unknown είπε...

δεν ξέρω αν είναι γνωστό σε όλους ότι σήμερα ξεκαθάρισε το θέμα της ποσοστιαίας μείωσης και θα επιβληθεί τελικά και στους αποστράτους. Προσοχή τέλους του μήνα στο ατμ να πάμε με συνοδεία.Ο αγώνας θα γίνει μέσω δικαστικών διεκδικήσεων.

Unknown είπε...

και μια ακόμα παρατήρηση ,η σύνταξη των αποστράτων θα αντιστοιχεί στο 50% του μισθού των εν ενεργεία.Αλήθεια ποιός να το είπε?Κρατήστε αυτή την παρατήρηση για το μέλλον.