---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

"Η Τουρκική σημαία κρεμάστηκε εκεί, αλλά ούτε καταδρομείς, ούτε όπλα υπάρχουν" του Φατίχ Τσεκιργκέ {Άρθρο στην εφημερίδα «Χουριέτ» - 16 Ιαν 2013} Μετάφραση: Χαρ. Καραγκιοζίδης



     Ανοίξτε και κοιτάξτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ. Κάθε μέρα και κάθε ώρα, πάνω από το Αιγαίο σημειώνεται ένα επεισόδιο παρενόχλησης. Τον περασμένο χρόνο ακριβώς 166 φορές παραβιάστηκε ο εναέριος χώρος μας. Συνηθισμένο θέμα… Το γεγονός όμως είναι: Η Ελλάδα επικαλείται τα χωρικά ύδατα των νησιών αλλά όπου νάνε η Αθήνα με την Αλικαρνασσό, γίνονται γείτονες… Δηλαδή λέμε: «Ακόμα και οι δικές σου μαρίνες, θα είναι στα δικά μου ύδατα».
     Και να που χθες γέλασα μ’ αυτό. Διότι αν συγχωνεύσουμε τις δυο πληροφορίες, βγαίνει ένα ξεκαρδιστικό σποτ κατ’ ευθείαν για τίτλο (πρωτοσέλιδο). Πως γίνεται? Το ΓΕΕΘΑ απέστειλε στις 10 Ιαν ένα έγγραφο στο ΥΠΕΞ και λέει: «Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσεως αφών μας F-16, στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, παρενοχλήθηκαν μια φορά από Ελληνικά αεροσκάφη F-16, τα οποία απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Λήμνου».
     Παρόμοια μ’ αυτά, σαν τον Πειραιά(?) ή τη νήσο Χίο υπάρχουν πολλά ονόματα νησιών. Και μια μέρα πριν απ’ αυτό το γεγονός, κοιτάξτε τι είδους είδηση περνάει από το πρακτορείο ειδήσεων DHA: «Ο όμιλος Ντογούς, αγόρασε σε ποσοστό 51% τη μεγαλύτερη αλυσίδα μαρίνων MedMarinas» και η είδηση συνεχίζει: «Με τον τρόπο αυτό ο όμιλος Ντογούς, έγινε ο μεγαλύτερος όμιλο αλυσίδας μαρίνων από την Αν. Μεσόγειο μέχρι και την Αδριατική θάλασσα. Από τον Πειραιά ως την Αθήνα και από εδώ μέχρι την Αδριατική, η δυναμικότητα είναι ακριβώς 8500». Και δεν τελείωσε. Η ενδιάμεση επικεφαλίδα είναι η εξής: «Και σε τρεις μαρίνες της Ελλάδος η σημαία της D Marin !! » (Doğus Marin).
     Στη συνέχεια ο Χιουσνιού Άκχαν του ομίλου CEO λέει: «Από τον κυματισμό της Τουρκικής σημαίας στα διεθνή ύδατα, είμαστε υπερήφανοι». Δηλαδή στη μεγαλύτερη μαρίνα της Ελλάδος, έγινε έπαρση της Τουρκικής σημαίας. Γίναμε ιδιοκτήτες. Να αυτό είναι. Διαβάζοντας τις δηλώσεις του Άκχαν, μου ήρθαν στο μυαλό τα Ίμια. Για θυμηθείτε τα Ίμια.. Για ένα κομμάτι βράχου, οι δύο χώρες διαρρηγνύονταν. Κατάσταση πολέμου… Καταδρομείς… Η δική σου σημαία, στο δικό μου Αιγαίο… Τα δικά σου ύδατα, δικά μου χωρικά ύδατα..
     Έ, τώρα τι έγινε? Την ώρα που Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενοχλούσαν τα Τουρκικά μαχητικά, ο όμιλος Ντογούς κρεμούσε την Τουρκική σημαία, στα πλέον σημαντικά λιμάνια της Ελλάδος. Χωρίς καταδρομείς, χωρίς λέμβους εφόδου, χωρίς όπλα εκατομμυρίων δολαρίων. Δηλαδή δεν χρειάζονται άρματα και πυροβόλα. Δεν χρειάζεται να γίνουμε κατακτητές. Εσύ ο μυαλωμένος κάνε μια επένδυση και αυτό αρκεί. Να σπαρασσόμαστε στα Ίμια… Κάθε μέρα δαπανώνται εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, για να κάνουμε αναχαιτίσεις στο Αιγαίο. Οι λαοί φτωχοί, οι Στρατοί ισχυροί.. Η εκπαίδευση (στην παιδεία) αδύνατη, προκειμένου μια χώρα να έχει μαχητική ισχύ. Όμως διαβάστε καλά αυτή την είδηση… Αν θέλετε γελάστε, αν θέλετε κλάψτε. Αγαπητέ φίλε Γιώργο. Εσύ είσαι ο δικός μου γείτονας, εσύ είσαι της δικής μου κουλτούρας. Οπωσδήποτε αυτά τα λόγια είναι και για μας… Γιατί εμείς είμαστε του Αιγαίου. Ας δείξουμε κατανόηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: