---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Έκτακτη σύσκεψη για μισθολογικά ΕΔ - Α.Σαμαράς: «Κάτι πρέπει να κάνουμε»

     Ένα δεύτερο «μίνι» ΚΥΣΕΑ ακολούθησε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας που πραγματοποιήθηκε εχθές  2 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Το  «μινι» αυτό ΚΥΣΕΑ «συγκάλεσε» ο υπουργός εθνικής Άμυνας  Πάνος Παναγιωτόπουλος και ως αντικείμενο είχε τα μισθολογικά των μονίμων και εν αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. Στη σύσκεψη αυτή εκτός του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, συμμετείχαν ο υπουργός εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.
     Κατά τη διάρκειά της ο υπουργός εθνικής Άμυνας παρουσίασε εγγράφως τις προτεινόμενες από το ΥΠΕΘΑ λύσεις προκειμένου να υπάρξει μια άμεση αύξηση των πάσης φύσεως παροχών προς τα εν ενεργεία αλλά και εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη βελτίωσης των παροχών μέσω του ΜΤΣ κλπ. Στη σύσκεψη αφού περιγράφηκε η ιδιαίτερα κακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα στελέχη των ΕΔ εν ενεργεία και μη ακούστηκαν οι προτάσεις του Π. Παναγιωτόπουλου για την βελτίωση των παροχών προς αυτά, προτάσεις τις οποίες στήριξε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε υπηρεσιακό επίπεδο.
     Ο Πρωθυπουργός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις προτάσεις του υπουργού εθνικής Άμυνας εκφράζοντας την πεποίθησή του «ότι κάτι πρέπει να κάνουμε»  για τα στελέχη των ΕΔ λέγοντας ταυτόχρονα στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος παρίστατο όπως αναφέρθηκε στο «μίνι» ΚΥΣΕΑ να μελετήσει τις προτάσεις του υπουργού εθνικής Άμυνας.  Παράλληλα υποδείχθηκε στον υπουργό Οικονομικών η μελέτη των προτάσεων αυτών να γίνει στο πλαίσιο των στόχων του υφιστάμενου συμφώνου της δημοσιονομικής σταθερότητας εξετάζοντας τα περιθώρια ευελιξίας μέσα σε αυτό.

ΣΧΟΛΙΟ: Όταν διαβάζουμε "...και εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη βελτίωσης παροχών μέσω του ΜΤΣ κλπ" αρχίζουμε να φοβόμαστε. Όχι άλλα ...καθρεπτάκια στους ιθαγενείς αποστράτους κύριε Παναγιωτόπουλε. Επί της ουσίας προτείνατε κάτι; Φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι ισοδύναμα μέτρα, όταν έπρεπε, δεν είχατε προτείνει. Αν ακόμα και τώρα θελήσετε να μας χτυπήσετε το χέρι στην πλάτη ή να μας μιλήσετε για πατριωτισμό του τύπου "πολεμήστε εσείς, για να δοξαστούμε εμείς" να ξέρετε ότι θα μας βρείτε απέναντι σας. Σας θυμίζουμε τη λαϊκή ρήση "η στάμνα πάει πολλές φορές στη βρύση αλλά μια φορά σπάει." 

1 σχόλιο:

tx είπε...

Σε ό , τι αφορά τον κο ΥΕΘΑ η στάμνα έσπασε και θα το καταλάβει όταν έλθει η εποχή της "πληρωμής" (κάλπες). Επειδή μας θεωρεί δεδομένους θα εκπλαγεί τουλάχιστον ο ίδιος προσωπικά.
Στάθης Δερμεντζόγλου