---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Το Συντονιστικό των ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων στον Πρωθυπουργό, η ΑΝΕΑΕΔ με επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών


Καθώς το Συντονιστικό των ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων περιμένει να ορισθεί η ημέρα της συνάντησης με τον κ. Πρωθυπουργό, η ΑΝΕΑΕΔ στέλνει επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα.

ΠΡΟΣ: - κο Χρήστο Σταϊκούρα, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

ΚΟΙΝ.: - κο Αντώνη Σαμαρά, Πρωθυπουργό της Ελλάδος

- κο Ιωάννη Βρούτση, Υπουργό Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης

- κο Χρήστο Ντούσκα, Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων Γ.Λ.Κ.

- ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ, ΑΚίΣ

     Κε Υπουργέ

     Έγκυρες πληροφορίες φέρουν το Γ.Λ.Κ. να επεξεργάζεται τις συντάξεις του ερχόμενου μήνα, υπολογίζοντας τις κατά περίπτωση περικοπές και αναστολές καταβολής συντάξεων για όσους στρατιωτικούς εργάζονται νομίμως, παρά τις προβλέψεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στο ΦΕΚ Α’ 256 από 31-12-2012 και ιδιαίτερα του άρθρου 17 αυτής. Προβλέψεις οι οποίες κατά την άποψή μας θα πρέπει να εφαρμοσθούν και στους συνταξιούχους του Δημοσίου, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν. 3865/10 (ΦΕΚ Α’ 120 από 21-7-2010).

     Μία τέτοια εξέλιξη, οδηγεί την οργή των αποστράτων στρατιωτικών σε εκτός ορίων επίπεδα, διότι μετά την προγραμματισμένη επιβολή τριπλασίων μειώσεων στις συντάξεις μας, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον Έλληνα συνταξιούχο, για ακόμη μία φορά, η Πολιτεία μας αντιμετωπίζει με αρνητική διάκριση, καταπατώντας κατάφορα και κατά συρροή, κάθε έννοια και αρχή ηθικής, ισότητας, ισονομίας και αναλογικότητας.

     Κε Υπουργέ, γνωρίζουμε ότι ως στρατιωτικοί, ήμασταν διαχρονικά στο περιθώριο κάθε μορφής κοινωνικοοικομικής διεκδίκησης, δεδομένου ότι περάσαμε τον εργασιακό μας βίο υπό τη δαμόκλειο σπάθη του ΣΠΚ και τον περιορισμό των συνταγματικών μας δικαιωμάτων. Δεν ανεχόμαστε όμως να μετατραπούμε σε «κοινωνικούς επαίτες», δανειζόμενοι τη φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κος Αντώνης Σαμαράς, όταν σε προεκλογική συγκέντρωση αποστράτων υποσχόταν «λαγούς με πετραχήλια» για να αποσπάσει την ψήφο μας.

     Μετά τα ανωτέρω, σας καλούμε να αναλάβετε άμεσα ενέργειες και πρωτοβουλίες, κατ’ αρμοδιότητα σας, ώστε τουλάχιστον:

· Σε πρώτη φάση, να ισχύσει άμεσα και για τους συνταξιούχους του Δημοσίου η πρόβλεψη του άρθρου 17 της ως άνω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

· Σε δεύτερη φάση, να αναγνωρισθεί σε όλους τους συνταξιούχους που συνταξιοδοτήθηκαν, κατ’ απόλυτη εφαρμογή της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας που ίσχυε, έχοντας εκπληρώσει στο ακέραιο τις προβλεπόμενες κατά περίπτωση εργασιακές τους υποχρεώσεις, το συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία, χωρίς περιορισμούς ή ποινές.
· Να προσαρμοσθούν οι μειώσεις των στρατιωτικών συντάξεων, στα ίδια επίπεδα με αυτά των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών, στα πλαίσια των αρχών της ισότητας και αναλογικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: