---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Απαντήσεις αναφορικά με τα προβλεπόμενα για το εργασιακό των συνταξιούχων στο νέο νομοσχέδιο

- Μέχρι το 47ο έτος της ηλικίας του ο απόστρατος εφόσον εργασθεί, θα υποστεί αναστολή της συντάξεως.
- Εφόσον εργάζεται ή εργασθεί, μετά τα 47, η περικοπή της συντάξεως του, θα ανέλθει σε ποσοστό της τάξεως του 70%, για το ποσό πάνω από τα 30 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη, ενώ σε περιπτώσεις υπάρξεως ανηλίκων τέκνων ή τέκνων που σπουδάζουν (έως το 24ο έτος τους), ο αριθμός των ανωτέρω ημερομισθίων προσαυξάνεται κατά έξι ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη.
- Της ανωτέρω περικοπής εξαιρούνται οι πολύτεκνοι που έχουν ανήλικο τέκνο ή παιδί που σπουδάζει, οι συντάξεις χηρευουσών οικογενειών με εξαιρέσεις και οι πολεμικές συντάξεις.
- Αν και το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη έχει πέσει στα 26,18 ευρώ, για όπου μνημονεύεται (έως σήμερα) σε συναφείς νόμους, υπολογίζεται στα 33,03 ευρώ, αρα τα 30 ημερομίσθια, στα 990,90 ευρώ. Σε αυτό το ποσό έρχεται να προστεθεί (για όσους είναι άνω των 47 ετών και εργάζονται) το 30% της διαφοράς της συντάξεως από τα 990,90 ευρώ (το ακαθάριστο ποσό της σύνταξης) για να υπολογισθεί η διακιουμενη σύνταξη.
- Μπλοκάκι-έναρξη εργασιών για όσους συμπλήρωσαν το 47ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να εκδώσουν και να εργασθούν οπι συνάδελφοι μας, μόλις ψηφιστεί στη Βουλή και γίνει νόμος του Κράτους, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
- Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου του Υπουργ. Κοινωνικής Εργασίας και Ασφάλισης, πρέπει να ψηφιστεί ως νόμος αυτές τις ημέρες, αλλά δεν έχει πέσει κάτι στην αντίληψη μας. Άλλα όταν έρχεται το ίδιο το Υπ. Οικονομικών και διαφοροποιείται, έχει νόημα πλέον? Το μόνο που περιμένουμε είναι πως θα τοποθετηθούν στην ερώτηση που υποβλήθηκε μέσω ημών, στη Βτ Ελλήνων. Προφανώς..."ληφθεί υπόψη το σχετικό νομοσχέδιο".
- Δεν υπάρχει προοπτική καταβολής του 100% της συντάξεως για τους εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου τομέα, εκτός εάν υπερψηφιστεί η τροποποίηση μας, που θα κατατεθεί τις ημέρες συζητήσεως-ψηφίσεως του νομοσχεδίου αυτού (μετά την 8/2/2013).
- Η αίτηση θεραπείας καλό είναι να κατατεθεί στο Γ.Λ.Κ.
- Υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιοι στις 31/1 να μην δουν σύνταξη στο λογαριασμό τους ή κάποιοι άλλοι ήδη το διαπίστωσαν. Όπως και να έχει εάν έχουν περάσει το 47ο έτος, οφείλει το ΓΛΚ να τους επιστρέψει τις διαφορές που θα προκύψουν μετά την ψήφιση και ισχύ του νόμου αυτού.
Γ.Α.

1 σχόλιο:

Βασίλης Δούλης είπε...

Να συμπληρώσω οτι για τα 6 επιπλέον ημερομίσθια για κάθε παιδί προστατευόμενο, μάλλον θα ληφθούν υπόψη οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος στήριξης τέκνων (εισοδηματικά κριτήρια) γιατί πλέον τα τέκνα δεν αποτελούν προστατευόμενα μέλη.