---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Επιστολή ΠΟΑΑΣΑ προς Υπουργό Εργασίας





ΕΠΕΙΓΟΝ -  Αθήνα 3 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εργασίας κ. Ι. ΒΡΟΥΣΤΗ -fax2103244377

αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ -fax2103238783

ΚΟΙΝ: Πρωθυπουργό  κ. Αντώνη Σαμαρά - fax2103385450

ΓΛΚ / Γενική Δ/νση Συντάξεων - fax2103329776


     Κύριοι Υπουργοί,

     Δεδομένου ότι:

· Οι περικοπές μισθών και συντάξεων στους Στρατιωτικούς και Αστυνομικούς -κατά παρέκκλιση των αρχών της ισότητας και αναλογικότητας- αποδείχτηκαν υπερδιπλάσιες των υπολοίπων και οδήγησαν στο ταπεινωτικό επίπεδο, όπου οι αποδοχές και οι ανώτατες συντάξεις (Αρχηγών ΓΕΣ-ΓΕΑ-ΓΕΝ-ΕΛ.ΑΣ-Πυροσβεστικής-Λιμενικού) να υπολείπονται σημαντικά ακόμα του εισαγωγικού βαθμού των Δικαστικών (Ειρηνοδίκη Β΄ Τάξεως!!!), με ότι αυτό -με ευθύνη των Κυβερνώντων- συνεπάγεται για το μέλλον της Εθνικής Άμυνας και της Εθνικής Ασφάλειας.

· Από –τυχόν- εξεύρεση εργασίας εκ μέρους αποστράτου, προκύπτει σοβαρό όφελος του Δημοσίου (φορολογία 40%, μη ανταποδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ, κύκλος εργασιών) και δημιουργούνται θέσεις εργασίας (μέσω ανάδειξης κινδύνων & δημιουργίας δομών ασφαλείας), η Ομοσπονδία μας εκφράζει τη σχετική ικανοποίηση της για την πρόβλεψη –εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας- διατάξεως στο άρθρο 17 της από 31-12-2012 Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α΄256) αναφορικά με την απασχόληση συνταξιούχων.

     Κατόπιν τούτου ζητά από εσάς όπως προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση εφαρμογή της ανωτέρω διατάξεως και στους συνταξιούχους στρατιωτικούς / αστυνομικούς, θεωρεί δε αναγκαία την ψήφιση μιας νέας διατάξεως, η οποία θα δίνει στους -ακουσίως- αποστρατευόμενους Αξιωματικούς το δικαίωμα της ανάπτυξης της προσωπικότητας και της ελεύθερης συμμετοχής στην οικονομική ζωή της χώρας (αρ.5 Συντάγματος) και -μέσω αυτών- της μερικής αναπλήρωσης των “λεηλατημένων” συντάξεων τους. Το δικαίωμα, διότι στην πραγματικότητα δουλειές δεν υπάρχουν. 

ΣΧΟΛΙΟ: Απαράδεκτη πρόταση από την ΠΟΑΑΣΑ. Και μετά ψάχνουμε να βρούμε ποιος πρότεινε τα ηλικιακά κριτήρια και τον τρόπο αποστρατείας, ως κριτήρια για περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων μας. Για συνέλθετε κύριοι της ΠΟΑΣΑ. Περιμένουμε την ανασκευή της ανακοίνωσης σας.

3 σχόλια:

Βασίλης Δούλης είπε...

....και μετά ψάχνουμε να βρούμε πώς προέκυψε απο την πολιτεία ο διαχωρισμός συνταξιούχων σε αυτούς που έφυγαν με αίτηση αποστρατείας και σε αυτούς που τους αποστράτευσε η υπηρεσία.
Τι θα πει ΄΄ακουσίως΄΄ αποστρατευθέντες κύριοι ''συνάδελφοι''; Εσείς δεν έχετε στελέχη που έφυγαν με αίτηση; Μήπως οι άμεσα ΄΄ενδιαφερόμενοι΄΄ αποστρατεύθηκαν απο την υπηρεσία; Ντροπή να γράφονται τέτοια πράγματα απο συνδικαλιστικό όργανο!

beelovers είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΔΟΥΛΗ ΜΟΝΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Apostolos είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ -ακουσίως-.
ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ "ΤΑ ΟΧΥΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ".
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗΣ