---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Περιμένοντας τον Πρωθυπουργό... κάνουμε προτάσεις...

17-12-2012 οι πρόεδροι των ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων που αποτελούν το Συντονιστικό των ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ, ζήτησαν με επιστολή τους να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό, στις 01-01-2013 αναρωτηθήκαμε πότε θα γίνει αυτή η συνάντηση και στις 06-01-2013 μάθαμε ότι η συνάντηση θα γίνει εντός της εβδομάδος. Από τότε πέρασαν 3 εβδομάδες πλην όμως η περιβόητη συνάντηση δεν έγινε. Γιατί άραγε; (1) Δεν είναι ενημερωμένος λένε μερικοί. Αποκλείεται λέμε εμείς. Τόσος ντόρος έγινε. Επιστολές και άρθρα αιχμηρά σε blogs και εφημερίδες, συνεντεύξεις και παρεμβάσεις σε ράδιο και τηλεόραση, τιτιβίσματα κλπ. Απλώς αποκλείεται. (2) Μας αγνοεί, δεν μας έχει ανάγκη, ακούγεται. Για τους προαναφερθέντες λόγους αλλά και επειδή τους ενδιαφέρει να επανεκλεγούν, το αποκλείουμε. Το μήνυμα περί "μη δεδομένου" εκτιμούμε ότι το πήραν. (3) Δεν αναγνωρίζει την αδικία, υποστηρίζουν κάποιοι άλλοι. Κι αυτό το αποκλείουμε. Την αναγνώρισαν 33(!) βουλευτές της ΝΔ, αφού υπέβαλαν και σχετική ερώτηση στη Βουλή με θέμα "Διπλή μείωση στις συντάξεις απόστρατων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας". Λέτε να την έκαναν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού; Σχεδόν αδύνατον. Τότε τι συμβαίνει; Γιατί καθυστερεί

ΑΠΟΨΗ: Ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει το Συντονιστικό μόνον αν έχει κάτι να "δώσει" και ξέρει ότι το ΒΟΕΑ του ΜΤΣ (αν όλα πάνε καλά) δε φθάνει. Τι θα είναι δε γνωρίζουμε, τα κυριότερα πάντως αιτήματα μας, ως απόστρατοι, είναι:
Ø Κατάργηση της Έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης σε όσους έχουν ηλικία κάτω των 60 ετών και αποστρατεύθηκαν με αίτηση τους, που υπέστησαν μείωση στη μικτή σύνταξη πάνω από 1.700 ευρώ, 6 έως 10% (ν.3986/2011 & ν.4002/2011).
Ø Κατάργηση της μείωσης της μικτής σύνταξη 40% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ και μετάπτωση σε μείωση 20% πάνω από 1.200 ευρώ, σε όσους είναι κάτω των 55 ετών, αποστρατεύθηκαν με αίτηση τους και δεν είχαν συμπληρώσει 35 χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας  (ν.4024/2011).
Ø Κατάργηση του άρθρου του ν.3865/2010, όπου επί της ουσίας απαγορεύτηκε η εργασία στους αποστράτους.
Ø Να μην εφαρμοστούν διπλές περικοπές στη σύνταξη των αποστράτων (ν.4093/2012 και παλαιότερης γνωμοδότησης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου), παραβιάζοντας έτσι την αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας μεταξύ Ελλήνων πολιτών.
Ø Να μην υπάρξουν νέες περικοπές το 2014 στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ.
Ø Να δοθεί το ΒΟΕΑ από το ΜΤΣ εντός του α' εξαμήνου του 2013 όπως έχει προγραμματισθεί.
Ø Να δίδεται εκτός έδρας αποζημίωση και υπερωρίες στα στελέχη των ΕΔ, που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες αλλά και αποζημίωση νυχτερινής εργασίας με τους ίδιους όρους που ισχύει και για τα ΣΑ.

ΣΧΟΛΙΟ Προέδρου ΕΑΑΣ Λάρισας: Στη Λάρισα χθες οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο "Η ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ & ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ". Παρευρέθηκα και ζήτησα να αναλάβουν οι ΑΝΕΛ πρωτοβουλία και να καταθέσουν τροπολογία στο ν.4093/2012 προκειμένου οι απόστρατοι να εξαιρεθούν από τη μείωση του 5, 10, 15 και 20%, έχοντας ως δεδομένο ότι 33 βουλευτές της ΝΔ έκαναν ερώτηση στη Βουλή για τις διπλές μειώσεις των αποστράτων, αλλά και την αναγνώριση για το δίκαιο του αιτήματος μας, από όλους τους βουλευτές (ανεξαρτήτου κόμματος) που έχουμε επισκεφθεί οι απόστρατοι ανά την Ελλάδα.  

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Thanasis είπε...

Μα το είπε: "Δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση για κανέναν" απο αυτούς που εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο...
Όλα είναι "προαπαιτούμενα"... (εκτός απο τις μειώσεις στους μισθούς των βουλευτών....λαϊκίζω)
Thx