---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ν.4024/2011 και Απόστρατος κάτω των 55 ετών χωρίς 35 συντάξιμα έτη στη Δημοκρατία της Ελλάδας



Δεν έχω κλείσει 35 συντάξιμα  έτη. Έχω όμως ως Στρατιωτικός περισσότερα από 25 συντάξιμα έτη διότι έχω ξεκινήσει να δουλεύω από τα 18 μου όταν μπήκα στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.   
Όχι δεν μπήκα παράνομα από την πίσω πόρτα  στην Σχολή ένα βράδυ με βροχή και ομίχλη, ούτε επειδή κολλούσα αφίσες κάποιων πολιτευτών, ούτε με τηλέφωνο από Βουλευτή της περιφέρειάς μου αλλά με πανελλήνιες εξετάσεις.
Όχι δεν ήμουν από εκείνους που δεν πλήρωναν τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Αντιθέτως, έχει παρακρατηθεί και το τελευταίο ευρώ κρατήσεων στα 29 συντάξιμα μου έτη.
Γιατί έφυγα εγώ και μερικοί άλλοι συνάδελφοι χωρίς 35 συντάξιμα έτη?
Ίσως διότι δεν μπορούσαμε να συνεχίζουμε να περιφερόμαστε σαν γυρολόγοι και τσιγγάνοι ανά την Ελλάδα κάθε 2-3 χρόνια διαλύοντας περαιτέρω την ήδη διαλυμένη προσωπική μας οικοσκευή αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ και θρυμματίζοντας την κοινωνική μας ζωή σε τόσο συχνή βάση, καθόσον σε κάθε νέο τόπο ήμασταν άγνωστοι μεταξύ αγνώστων  και ξεκινούσαμε από το μηδέν νέες φιλίες στην κάθε τοπική κοινωνία.
Ίσως διότι δεν μπορούσαμε να συνεχίζουμε να είμαστε οι μοναδικοί δημόσιοι υπάλληλοι με αρκετές ΟΛΟΝΥΧΤΙΕΣ υπηρεσίες κάθε μήνα  ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ.
Ίσως διότι δεν μπορούσαμε να συνεχίζουμε να είμαστε οι μοναδικοί δημόσιοι υπάλληλοι με συμμετοχή σε ασκήσεις ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ.
Ίσως διότι δεν μπορούσαμε να συνεχίζουμε να είμαστε οι μοναδικοί δημόσιοι υπάλληλοι που παρευρισκόμαστε κατόπιν εντολής, σε διάφορες ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ και ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ.  
Ίσως γιατί δεν μπορούσαμε να συνεχίζουμε να χρεωνόμαστε Προσωπικό και Υλικά αξίας εκατομμυρίων ευρώ διότι αυτό το κάνουμε από την ηλικία των 22 ετών.  
Ίσως διότι ως ιπτάμενοι, πέσαμε από ελικόπτερο με σβησμένο κινητήρα από τα 2,000 μέτρα  και σωθήκαμε από θαύμα.
Ίσως διότι έχουμε χάσει  στενούς φίλους που σκοτώθηκαν ως ιπτάμενοι αφήνοντας ορφανά τα παιδιά τους και χήρα την γυναίκα τους. Έχω μια λίστα με 100 Στρατιωτικούς που γνωρίζω προσωπικά και σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την διάρκεια αυτών των ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ και ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ρόλων (ιπταμένου, αλεξιπτωτιστή, βατραχανθρώπου, ναρκαλιευτή) ΜΟΝΟ κατά τα τελευταία 5 χρόνια. Είναι στην διάθεση του κ. Βενιζέλου ο οποίος με απύθμενη εμπάθεια επιτέθηκε και ασέλγησε στο μισθολόγιο των Στρατιωτικών τόσο βάναυσα όσο ποτέ κανείς άλλος πολιτικός. Δεν ξέρω αν ο κ. Βενιζέλος έχει πέσει ποτέ από τα 2,000 μέτρα. Εκτιμώ όχι. Επειδή όμως μπορεί να έχει πέσει από τα 2 μέτρα, ας πολλαπλασιάσει αυτό που ένιωσε τότε επί 1000 φορές για να πλησιάσει κάπως τον  πόνο και  τον φόβο της πτώσης που νιώσαμε εμείς όταν πέσαμε από τα 2,000 μέτρα χωρίς 35 συντάξιμα έτη.
Όπως και να φύγαμε όμως όλοι εμείς με λιγότερα από 35 συντάξιμα έτη, δεν φύγαμε  ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ από την πίσω πόρτα, αλλά φύγαμε με βάση τους ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.  
Επιπλέον εμείς δεν φύγαμε με εθελουσία έξοδο όπως στην Ολυμπιακή Αεροπορία, στην Εθνική Τράπεζα, στον πρώην δημόσιο ΟΤΕ κλπ που συνοδεύονταν με ΠΑΧΥΛΑ μπόνους ΕΠΙΠΛΕΟΝ των νόμιμων εφάπαξ.
Πάραυτα όπως όλοι, έτσι και οι Συνταξιούχοι χωρίς 35 συντάξιμα έτη, έχουμε υποστεί πολλαπλές περικοπές στην σύνταξη μας από το 2010 όπως: N.3842/2010 (νέες φορολογικές κλίμακες με αύξηση φόρων), Ν.3845 και Ν.3847/2010 (Δώρα  Χριστουγέννων / Πάσχα / Αδείας), Ν. 3863 και 3865/2010 (Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων), Ν.3986/2011 (Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης), Ν.3986/2011 (Αύξηση  Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων), Ν.3986/2011 (Επιπλέον Μηνιαία Εισφορά για τους κάτω των 60 ετών), αλλά και οι πλέον πρόσφατες ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΙΠΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ του 2012 όπως  η μείωση της σύνταξης λόγω της μείωσης του Βασικού Μισθού του Ανθλγου  αλλά  και  η περιβόητη περικοπή του 5%-10%-15%. Εκτός όμως όλων των ανωτέρω περικοπών, ο κ. Βενιζέλος είχε δρομολογήσει, προωθήσει και τελικά ενέκρινε την ακόλουθη ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ περικοπή του Ν. 4024/2011 με το ΑΜΕΛΗΤΕΟ δημοσιονομικό όφελος ετησίως: "Για τους κάτω των 55 ετών συνταξιούχους,  κατά 20% μειώνεται το ποσό των συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ   για όσους  στρατιωτικούς έχουν κλείσει 35 συντάξιμα έτη ή που αποστρατεύτηκαν αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία ενώ κατά 40% μειώνεται το ποσό των συντάξεων  άνω των 1.000 ευρώ για όσους συνταξιούχους δεν έχουν κλείσει  35 συντάξιμα έτη". Κατ' εμέ, ο Νόμος αυτός (Ν.4024/2011) είναι αντίστοιχης ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ με τους ακόλουθους: 
A)  Φόρος 7% σε όσους έχουν καφέ γάτα που την ταΐζουν 3 φορές την ημέρα και μαύρο σκύλο 14 κιλών.
B) Φόρος 5% σε όσους οδηγούν ασημί  αυτοκίνητο που έχει 4 γδαρσίματα   στην αριστερή πόρτα και 1 γούβωμα στην δεξιά.
Γ) Φόρος 15% σε όσους έχουν πιει καφέ στην Πλατεία Κολωνακίου από 11:00-12:00 πμ τις  Πέμπτες.
Δ) Φόρος 8% σε όσους έχουν φάει σουβλάκι καλαμάκι στην ταβέρνα "Τα  3 Αδέλφια"  φορώντας τζιν με μπλε πουκάμισο και μαύρο μπουφάν.
Ε) Φόρος 9% σε όσους είχαν πάει σε εκείνο το πάρτι της Μαρίας Παπαδοπούλου της ξανθιάς στη Λεωφόρο Κηφισίας τον  Μάρτιο του 2006.
Και  που έγιναν όλα αυτά? Στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία! Όχι, αυτά δεν  έγιναν στην Βόρεια Κορέα ή σε κάποια Αφρικανική χώρα  όπου επικρατεί ο νόμος της Ζούγκλας. Έγιναν στην Ελλάδα του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΥ κ. Βενιζέλου. Πως νιώθω? Αηδία? Αγανάκτηση? Απελπισία? Απέχθεια? Έχει σημασία?  Κατά τα άλλα, ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ κ. Βενιζέλος έκρινε ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ τη χρήση των φόρων των Ελλήνων πολιτών για την κρατική χρηματοδότηση ύψους 863 εκατομμυρίων ευρώ στην PROTON BANK το 2011. Η PROTON BANK όμως είναι μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ τράπεζα που το αν χρεοκόπησε οφειλόταν στους χειρισμούς του αφεντικού της κ. Λαυρεντιάδη που σήμερα βρίσκεται φυλακή. Ως ιδιωτική εταιρεία, η PROTON όφειλε να κλείσει. Γιατί  να  την ανακεφαλαιοποιήσουν  οι  φόροι των Ελλήνων? Αφού είναι συνταγματική όμως για τον κ. Βενιζέλο αυτή η ανακεφαλαιοποίηση, γιατί δεν ανακεφαλαιοποίησε και άλλες 10,000 ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΕΣ και πολύ μεγαλύτερες από την PROTON, ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ελληνικές εταιρείες με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων? Γιατί  χρησιμοποίησε  τα  χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων  μόνο για την ΙΔΙΩΤΙΚΗ τράπεζα του κ. Λαυρεντιάδη, ο οποίος μετά από λίγο καιρό αποδείχτηκε ότι είχε διαπράξει εγκλήματα και σήμερα είναι φυλακή? 
O ίδιος ο κ. Σαμαράς, ο νυν Πρωθυπουργός, προεκλογικά είχε υποσχεθεί να άρει αυτές τις στοχευμένες και φωτογραφικές περικοπές  με χαρακτηριστικότερη  περίπτωση τα στοχευμένα και  φωτογραφικά παρακλάδια του  υπόψη  Ν.4024/2011 και το 40% για το ποσό άνω των 1000 ευρώ για συγκεκριμένους Στρατιωτικούς (χωρίς 35 συντάξιμα έτη) όταν όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες συνταξιούχοι γενικότερα και Απόστρατοι ειδικότερα, υπέστησαν μείωση  20%  για το ποσό άνω των 1200 ευρώ. Δυστυχώς αναμένουμε ακόμα στο ακουστικό  μας.....


Αθανάσιος  Κηρύκος, Αξκος ε.α.

Ηλ/γος  Μηχ/κος ΕΜΠ,Ομιλών Αγγλικά/Γαλλικά/Γερμανικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: