---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Μέχρι τον Ιούνιο το νέο μισθολόγιο στρατιωτικών - Έτοιμη η επιτροπή με πρόεδρο από το ΥΕΘΑ

     Παραθέτω παρακάτω τη σχετική ανάρτηση όπως ακριβώς βρίσκεται στο onalert. Και πάλι μπροστά μας ο Ειδικός Γραμματέας Αντώνης Οικονόμου που βρίσκεται σχεδόν πάντα δίπλα στον ΥΕΘΑ. Ελπίζω να μην είναι ο ίδιος εισηγητής του οικονομικού διωγμού μας (χωρίς εισαγωγικά). Θυμάστε τι εννοούμε, το φιάσκο του εξορθολογισμού του ειδικού "φτωχολογίου" των ΕΔ και των ΣΑ. Αλήθεια, αφού μας αφορά άμεσα, έχει αποστράτους η επιτροπή  ή και πάλι μας θεωρούν αποπαίδια; Να συμπεράνω επίσης ότι θα υπάρξει άλλο μισθολόγιο για τις ΕΔ και άλλο για τα ΣΑ; Γιατί μέχρι τον Ιούνιο; Είναι για καλό ή για κακό; Αποστόλης Παπαπαρίσης

     Νέο ειδικό μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς μέχρι τον Ιούνιο. Η επιτροπή που θα το διαμορφώσει και θα το παρουσιάσει είναι έτοιμη με πρόεδρο τον Ειδικό Γραμματέα Αντώνη Οικονόμου, που θεωρείται άνθρωπος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν και στελέχη του επιτελείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Το ερώτημα που υπάρχει είναι αν αυτή η επιτροπή έχει σκοπό να “αφουγκραστεί” τα όσα λένε οι στρατιωτικοί ή θα αρκεστεί στις προτάσεις Αρχηγών και ειδικά του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου, ο οποίος φέρεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο εγχείρημα. Το πιθανότερο είναι πως η επιτροπή δεν πρόκειται να μπει στην διαδικασία όχι διαλόγου αλλά έστω υποδοχής κάποιων προτάσεων που θα μπορούσαν να γίνουν απ΄ όσους φορείς ασχολούνται με τα εργασιακά και μισθολογικά εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών. Το βέβαιο είναι ότι αυτή η περίοδος έως τον Ιούνιο, θα είναι κυριολεκτικά η “τελευταία ζαριά” για να περισωθεί ότι μπορεί να περισωθεί για τους στρατιωτικούς. Επιπλέον η διαμόρφωση της τελικής πρότασης της τρικομματικής κυβέρνησης για το νέο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών θα δείξει και προς τα που σκοπεύουν να οδηγήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις: στην απόλυτη υποβάθμιση και στην μείωση των δυνατοτήτων τους ποσοτικά και ποιοτικά ή έστω και την τελευταία ώρα η κυβέρνηση θα βάλει ένα φρένο στις αξιώσεις από το εξωτερικό. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος χθες στο συνέδριο Exposec-Defenseworld μίλησε για θυσίες των στρατιωτικών οι οποίες κατά την άποψή του “έσωσαν τη χώρα από τη χρεοκοπία”. Το θέμα είναι αν υπάρχει η θέληση να σωθούν από την απόλυτη εξαθλίωση και οι στρατιωτικοί .

3 σχόλια:

billnagg είπε...

καλά , ρε τι λέει ο απίστευτος αυτός υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος?έχει άμεση επικοινωνία μετά του μυαλού και του ομφαλού του? Πόσο επιτέλους το ΄΄δούλεμα΄΄?

billnagg είπε...

ρε και τι λέει αυτός ο μέγιστος υπουργός Παναγιωτόπουλος ?Τι πληρώνεται για να είναι εκεί ?

billnagg είπε...

ευτυχώς που κατά τον υπουργό , οι στρατιωτικοί (και τα σώματα ασφαλείας) έσωσαν με τις περικοπές των μισθολογίων- συντάξεών τους τη χώρα. Δε βλέπετε , τώρα αρμενίζουμε τέλεια.