---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η ανταπάντηση του προέδρου της ΕΑΑΣ Λάρισας "Χωρίς εκτίμηση" στον Λαρισαίο δικηγόρο

  Χωρίς εκτίμηση…
 
     Μέσα σε λίγες ώρες από τη δημοσίευση στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του αψυχολόγητου και προσβλητικού προς τους αποστράτους και κατ’ επέκταση στα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, άρθρου με τίτλο «ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ…» σε απάντηση δικού μου άρθρου με τίτλο «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!... Μειώσεις συντάξεων αποστράτων λόγω …κρίσης», έλαβα εκατοντάδες οργισμένα τηλεφωνήματα, e-mails, σχόλια στο blog της ΕΑΑΣ Λάρισας (eaaslarisas.blogspot.com) και σχόλια στο facebook, όχι μόνον από συναδέλφους αλλά και από απλούς πολίτες, που με προέτρεπαν να ανταπαντήσω και μάλιστα σκληρά. Τρεις μέρες μετά η οργή και τα μηνύματα από την Κρήτη μέχρι το Διδυμότειχο αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Δε γνωρίζω τι επιδίωκε ο συντάκτης. Αν ήθελε να γίνει διάσημος, το πέτυχε. Το επίθετο του θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη μας, ως συνώνυμο της κομματικής αλαζονείας και της αχαριστίας. Αν ήθελε να κάνει καλό στο κόμμα του, απέτυχε και μάλιστα παταγωδώς. Δικηγόρος στο επάγγελμα, τέως (μάλλον) Γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλίας της ΝΔ και νυν (από Οκτώβριο 2012) Υδκτής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και δυστυχώς γι’ αυτόν ΘΥΜΑΜΑΙ!!! Θυμάμαι τις προεκλογικές υποσχέσεις του κόμματος του για μη περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων. Θυμάμαι την αναγραφή στο πρόγραμμα της ΝΔ σε περίοπτη θέση την άρση των αδικιών που υπέστησαν οι απόστρατοι από την προηγούμενη κυβέρνηση. Θυμάμαι ακόμη ότι άρθρο του, τον Αύγουστο του 2011, ξεκινούσε ως εξής: «Είναι προφανές πλέον στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ότι η υπογραφή του Μνημονίου δεν ήταν μονόδρομος και οι υπογράφοντες τούτο, πιστεύω πως θα λογοδοτήσουν.» 

     Αν και ανώτερης πνευματικής μόρφωσης, όπως υποστηρίζει ότι είναι, του διαφεύγει ακόμη και σήμερα, ότι οι απόστρατοι έβαλαν πλάτη αδιαμαρτύρητα αφού ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές αλλά για τις άδικες διπλές και τριπλές μειώσεις στις συντάξεις τους. Αδυνατεί επίσης να αντιληφθεί τον οικονομικό Αρμαγεδώνα που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις της κρίσης στους αποστράτους με δυσανάλογες μειώσεις σε σχέση με όσους πληρώνονται από το δημόσιο. Δεν κατάλαβε τίποτε από το άρθρο μου (αν το διάβασε) παρά μόνον αυτό που τον ενδιέφερε, ότι το κόμμα του χάνει ψήφους και έπραξε ότι είναι δυνατόν για να χάσει περισσότερες. Δεν κατάλαβε (θα μου πεις ποιος βολεμένος καταλαβαίνει) ότι οι μέχρι σήμερα μειώσεις στις συντάξεις των αποστράτων ξεπέρασαν το 55% όταν ο μέσος όρος στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες είναι κοντά στο 30% και ότι αν εφαρμοσθεί το μεσοπρόθεσμο 2013-2016 οι μειώσεις θα αγγίξουν το 70%. 

     Επειδή η κοινωνική συνοχή είναι ευθύνη όλων μας και προκειμένου να μειωθεί η κοινωνική ένταση που προκάλεσε με το άρθρο του, τον καλώ να ανακαλέσει όσα ψευδή και ανακριβή ανέφερε για τη ζωή και τα κατά φαντασία προνόμια των στρατιωτικών. Τον καλώ επίσης να ζητήσει συγνώμη για τις κεκαλυμμένες προσβολές ιδιαίτερα από τις οικογένειες των νεκρών μας στην εκτέλεση του καθήκοντος εν καιρώ ειρήνης, ιεροσυλία τα γραφόμενα του σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους σε αναχαιτίσεις στο Αιγαίο, στις μάχες σώμα με σώμα με το οργανωμένο έγκλημα, στις κάτω από αντίξοες συνθήκες ασκήσεις, στη διάνοιξη ναρκοπεδίων, στις μάχες με τη φωτιά,…

Μέχρι να συμβεί αυτό,

Χωρίς εκτίμηση

Αποστόλης Παπαπαρίσης
Πρόεδρος ΕΑΑΣ Λάρισας

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Μπραβο Απόστολε!

Billy είπε...

Ο καραγκιοζάκος αυτός εξασφάλισε το φτύσιμο για όσα χρονάκια ζήσει ακόμα. Μερικοί για λίγα ψήγματα διασημότητας φοράνε τάνγκα και σουλατσάρουν με ψηλοτάκουνα, αυτός προτίμησε διαφορετικό δρόμο με περισσότερο γιουχάρισμα.

Unknown είπε...

Όπως είχα αναφέρει στο σχόλιό μου, ήμουν σίγουρος για τη δέουσα απάντηση από τον Απόστολο. Πιστεύω ότι καλύπτει την πλειοψηφία των συναδέλφων, αν όχι όλους.
Κέρδη και ζημίες των κομμάτων από τις ψήφους μας μάλλον δεν τους απασχολούν, όπως δεν απασχολούν και εμάς οι δοσίλογες υποσχέσεις τους και τα όποια "θα" εκστομίσουν.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως μάλλον δεν θα ανακαλέσει ο "να θυμάσαι..." ή αν το πράξει θα είναι λόγω πιέσεων ανωτέρων δυνάμεων.
Συγχαρητήρια Απόστολε.

Υ.Γ. Αν υπάρχουν οι δημοσιεύσεις των συναδέλφων καλό θα ήταν να αναρτηθούν.

tasofara είπε...

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι τα τυπικά προσόντα που χρειάζεται κάποιος για να γίνει στρατιωτικός τα προβλέπουν οι κανονισμοί και οι εγκύκλιοι. Για τα ουσιαστικά ελεγχόμαστε κατ' έτος από τους προϊσταμένους μας και φυσικά μακροπρόθεσμα από τους υφισταμένους μας.
Ο εν λόγω δικηγόρος θα ήθελα να μας πει με βάση ποια κριτήρια επιλέγεται ένας υπδκτης υγειονομικής περιφέρειας και σε ποια κριτήρια υπερτέρησε ο κ.Δασταυρίδης έναντι άλλων συνυποψηφίων του για τη συγκεκριμένη θέση.
Μόλις μας απαντήσει θα μπορούμε να συζητήσουμε περαιτέρω.

Τάσος Φαραντάτος
Απόστρατος κάτω των 55 ετών και χαμηλότερης πνευματικής μόρφωσης (sic) από τον λεγάμενο.

ΧΡΗΣΤΟΣ Μ. είπε...

Συγχαρητήρια Απόστολε!!! Είναι για λύπηση... ο <> και <> κομματικός εγκάθετος. Αγωνίζεται για το ψωμάκι<> του, αλλά διάλεξε λάθος δρόμο. Τέλος πια από εμάς τα χαϊδέματα με γαρύφαλα.Να μάθουν όλοι τους ότι θα μας βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους. Εμείς πάντως <>

Δημήτρης Μπελιβανάκης είπε...

Αποστόλη, θερμά συγχαρητήρια. Όμως να θυμάσαι και το εξής: Σου θυμίζει κάτι το όνομα ΡΕΠΟΥΣΗ; Μέχρις ότου "ανακαλύψει" τον "ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΌ" της ΣΜΥΡΝΗΣ την ήξερε ο διπλανός της; Τώρα τη γνωρίζουν όλοι. Σου λέει κάτι αυτό;

Συγκάτοικος είπε...

Τόσα χρόνια έμαθαν να μας βρίζουν όλοι αυτοί οι τύποι και εμείς το κεφάλι κάτω, τώρα όμως καιρός ήταν να ξυπνήσουμε και να καταλάβουν όλοι οι σαλτιμπάγκοι ότι τα κορόιδα τέλος, ότι θέλουμε ψηφίζουμε και λογαριασμό δεν δίνουμε, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, πλήν της πατρίδας βέβαια η οποία και δεν ταυτίζεται με την αφεντιά τους.

Ε. Κατσαμπέκης