---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) ζητά Συμπληρωματικές βεβαιώσεις αποδοχών έτους 2012



ΠΡΟΣ: Διεύθυνση φορολογίας εισοδήματος, Τμήμα Α’ – Γενική Γραμματεία εσόδων, Υπουργείου Οικονομικών ΠΡΟΣ
Θέμα: «Συμπληρωματικές βεβαιώσεις αποδοχών οικονομικού έτους 2012»   
Μετά την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4093/2012 (ΦΕΚ – 222/Α/12-11-2012), επιβλήθηκαν περικοπές στις μηνιαίες αποδοχές του πυροσβεστικού προσωπικού με αναδρομική ισχύ από την 01-08-2012 έως και 31-12-2012 και παρακρατήθηκαν σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με αρχική τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.
Με την παραλαβή των βεβαιώσεων αποδοχών του οικονομικού έτους 2012 που εκδόθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία του Π.Σ., διαπιστώθηκε το γεγονός ότι στο φορολογητέο ποσό που αναγράφεται σε αυτές έχει αποτυπωθεί το συνολικό ποσό των μηνιαίων αποδοχών μας, συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αντιστοιχεί στην μείωση των αποδοχών μας από την εφαρμογή των διατάξεων του προαναφερόμενου Νόμου, αν και το ποσό αυτό έπρεπε να είχε αφαιρεθεί από το συνολικό ποσό του εισοδήματος που θα δηλώσουμε κατά την υποβολή της φορολογικής μας δήλωσης για το έτος 2012.
Επειδή έχει ολοκληρωθεί η μηνιαία παρακράτηση των αναδρομικών μειώσεων που επιβλήθηκε το έτος 2013 στο πυροσβεστικό προσωπικό και λόγω της μεγάλης σύγχυσης που έχει προκληθεί σε αυτό λόγω της ασάφειας των διευκρινήσεων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Π.Σ. παρακαλούμε για την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου από την Διεύθυνσή σας, η οποία θα διαβιβαστεί στην Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού του Π.Σ. με σκοπό την έκδοση από αυτή συμπληρωματικών βεβαιώσεων αποδοχών, στις οποίες θα αναγράφεται το συνολικό ποσό που παρακρατήθηκε, ποσό που θα αφαιρεθεί από το φορολογητέο εισόδημα που αποτυπώνονται στις αρχικές βεβαιώσεις αποδοχών.
Αναμένουμε και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου οι συνάδελφοί μας να αποφύγουν οποιαδήποτε φορολογική επιβάρυνση ή ταλαιπωρία που μπορεί να προκύψει με την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.
Για το Δ.Σ. της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.


Μήπως πρέπει να το ζητήσουμε κι εμείς;

2 σχόλια:

ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΕΓΑΣΗ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΕΓΑΣΗ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ