---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Υπό ομηρεία και πάλι οι Στρατιωτικοί; του Απόστολου Παπαπαρίση

Προσφάτως ο κ. πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του μήνυμα ανακοίνωσε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, τη  μη επιβολή εισφοράς 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ και τη μη περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Για τα δύο τελευταία μάλιστα δήλωσε ότι δεν θα εφαρμοστούν αν και είχαν ψηφιστεί στο μνημόνιο για εφαρμογή από 1/1/2014.
Παραβλέποντας το γεγονός ότι σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών οι μισθοί και οι συντάξεις όσων πληρώνονται από το δημόσιο έχουν μειωθεί κατά μέσο όρο 18% ενώ οι συντάξεις των αποστράτων έχουν μειωθεί κατά 55% αλλά και ότι σύμφωνα με μελέτη των αποστράτων οι περικοπές που έγιναν το 2013, από «λάθος» του ΓΛΚ, υπερκάλυψαν ακόμα και αυτές του 2014, οπότε η μη περαιτέρω μείωση με τη μη εφαρμογή του ψηφισμένου μνημονίου δεν είναι για πανηγυρισμούς, έχουμε επιπλέον να παρατηρήσουμε και τα εξής:
·  Στο επίσημο site (www.minfin.gr) του Υπουργείου Οικονομικών είναι ανηρτημένο το «Μνημόνιο Συνεννόησης Οικονομικής Πολιτικής - Δεκέμβριος 2012», όπου στο  κεφάλαιο 10.6 με τίτλο «Πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για το 2012 και Μεσοπρόθεσμη Δημοσιονομική Στρατηγική για 2013-16», αναγράφεται στην παράγραφο 1 «κατάργηση αυτόματων προαγωγών στις ένοπλες δυνάμεις έως το 2014 με ετήσια απόδοση τουλάχιστον 88 εκατομμύρια ευρώ καθαρά από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές» και στην παράγραφο 2 «μείωση συντάξεων στρατιωτικών και αστυνόμων λόγω της κατάργησης των αυτόματων μισθολογικών προαγωγών». 
· Ο νόμος 4127, ΦΕΚ-Α-50 / 28 Φεβ 2013, που αφορά στην επικαιροποίηση  του νόμου 4093/2012, συνεχίζει να είναι σε ισχύ και προβλέπει εξοικονόμηση πόρων για το 2014 όπως παρακάτω: (1) Παράγραφος 3, τίτλος «Μισθολογικές παρεμβάσεις», α/α 17 «Νέο μισθολόγιο ένστολων», 88,2 εκατ. ευρώ και (2) Παράγραφος 4, τίτλος «Συντάξεις», α/α 8 «μείωση συντάξεων ένστολων λόγω νέου μισθολογίου»,  161,8 εκατ. ευρώ.
Όσο είναι σε ισχύ τα παραπάνω και δεν τροποποιούνται δε θα μπορούσε ένας …κακοπροαίρετος παρατηρητής να ισχυριστεί ότι αυτό γίνεται για να βρίσκονται υπό ομηρία τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ στην περίπτωση που γίνουν σύντομα οι εκλογές; Αυτοί οι επικοινωνιολόγοι και σύμβουλοι του κου Πρωθυπουργού αλλά και των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών δε μπορούν να καταλάβουν ότι αυτό εξαγριώνει ακόμη περισσότερο τους συναδέλφους μας;
Απόστολος Παπαπαρίσης

1 σχόλιο:

Δημήτριος Λάγγας είπε...

Αν κρίνει κανείς από το δουλοπρεπές ύφος της τελευταίας ανακοινώσεως του (απο)συντονιστικού οργάνου των τριών ενώσεων, που εκφράζουν(ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ) θεσμικά τους αποστράτους θα καταλάβει ότι όχι μόνο ήσασταν, είστε και θα είστε όμηροι του γαλαζιοπράσινου(και πιθανόν τώρα του ΡΟΖ )συρφετού, αλλά μάλλον πάσχετε κι από το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Όπως είπε κι ο ποιητής "θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία"