---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Λάρισας της ΕΑΑΣ

Όπως ήδη μας έγινε γνωστό ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης επισκέπτεται σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 την 1η ΣΤΡΑΤΙΑ, το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ) και το ΑΤΑ προκειμένου να ενημερωθεί για την αποστολή, το έργο και τις επιχειρησιακές δυνατότητες τους. Εκμεταλλευόμενος την επίσκεψη του στη πόλη της Λάρισας ο κ. Υφυπουργός τηλεφώνησε την προηγουμένη τον πρόεδρο του Παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξκων Στρατού κ. Απόστολο Παπαπαρίση και εξέφρασε την πρόθεση - διάθεση να γίνει στο περιθώριο της επίσκεψης μία συνάντηση για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Ο δεύτερος επειδή βρισκόταν στην Αθήνα για προσωπικούς λόγους αντιπρότεινε η συνάντηση να γίνει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως κι έγινε τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013.
 
Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας έδωσε στον κ. Υφυπουργό: (1) Ένα άρθρο που είχε συντάξει την προηγουμένη και στείλει για δημοσίευση, με τίτλο - ερώτηση "Υπό ομηρεία και πάλι οι Στρατιωτικοί;", όπου υποστηρίζει ότι οι μη περικοπές πρέπει να αποτυπωθούν με τροποποίηση υπαρχόντων σε ισχύ νόμων και (2) Τα δικά του τριμηνιαία ενημερωτικά του Δ' τριμήνου 2009, του Δ' τριμήνου 2012 και του Β' τριμήνου 2013, από τα οποία αβιάστως προκύπτει το πόσο βάναυσα μειώθηκαν οι συντάξεις των αποστράτων. Επίσης αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη, κατά την άποψη του σκανδαλώδη, προνομιακή σχέση της ΓΕΝΙΚΗΣ τράπεζας με το ΜΤΣ και πρότεινε να γίνει πλειοδοτικός διαγωνισμός προκειμένου να επιλεγεί τράπεζα ή τράπεζες, που θα εκδώσουν κάρτες για όλα τα στελέχη με τον όρο μικρό ποσοστό από τις αγορές να κατευθύνεται στο ταμείο για αύξηση εσόδων. Ο κ. Υφυπουργός άκουγε με προσοχή, επενέβαινε όπου έκρινε σκόπιμο και του ζήτησε την άποψη για τυχόν ενοποίηση των ταμείων. Η απάντηση που δόθηκε από τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ Λάρισας, δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. "Καταρχήν δεν θεωρώ τον εαυτό μου τον πιο ειδικό. Θα απαντήσω με την εμπειρία που απέκτησα τα τελευταία τρία χρόνια που ασχολούμαι με το θέμα. Η απάντηση είναι ναι με προϋποθέσεις. Όμως προσοχή, δεν πρέπει να αδικηθεί κανείς. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους αφήνοντας στην άκρη τις διαφορές που πιθανόν να υπάρχουν, ότι όταν όλα τα ταμεία ενοποιούνται δεν είναι δυνατόν τα δικά μας να μείνουν χωριστά. Η μείωση των λειτουργικών εξόδων σχεδόν στο 1/3 θα είναι προς το συμφέρον όλων, μερισματούχων για να συνεχίζουν να παίρνουν μέρισμα (έστω και πετσοκομένο) και μετόχων που δε θα σκέφτονται ότι οι κρατήσεις τους θα πάνε χαμένες. Ας γίνουν στην αρχή ξεχωριστοί λογαριασμοί μέχρι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των τριών κλάδων και γίνει απολύτως κατανοητό ότι η ενοποίηση είναι προς το συμφέρον όλων. Με ταμείο με μεγάλο εκλογικό πληθυσμό θα το αντιμετωπίζουν διαφορετικά οι κυβερνήσεις και θα μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την περιουσία του. " Ο κ. Υφυπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ Λάρισας για τον τρόπο που έγινε η ανταλλαγή απόψεων (αλήθειες ενίοτε πικρές πλην όμως με επιχειρήματα και προτάσεις εκπεφραζόμενες με νηφαλιότητα) και δήλωσε ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση στο μέλλον προκειμένου να εξετασθεί η εξέλιξη όσων λέχθηκαν.    
Στη Λάρισα ο κ. Υφυπουργός θα συναντήσει και τον πρόεδρο του Παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας κ. Κων-νο Λιούτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: