---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Παρουσία Α/ΓΕΣ Αντγου κ. Αθανασίου Τσέλιου η ορκωμοσία Μονίμων Λοχιών Τάξεως 2013 «Αντιστράτηγου Αχιλλέα Πρωτοσύγγελου»


     Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Τσέλιος και ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντιστράτηγος κ Χρήστος Μανωλάς απένειμαν σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013 και ώρα 10:00 στην έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στο στρατόπεδο «ΚΑΒΡΑΚΟΥ», τα πτυχία στους Μόνιμους Λοχίες Τάξεως 2013 «Αντιστράτηγου Αχιλλέα Πρωτοσύγγελου». Στην τελετή παρέστησαν οι Στρατιωτικές, Θρησκευτικές και Πολιτικές αρχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και οι συγγενείς των Ορκισθέντων Μονίμων Λοχιών.













ΗΜΕΡΗΣΙΑ  ΔΙΑΤΑΓΗ  ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ  19 ΙΟΥΛ 2013
        Νέοι Μόνιμοι Υπαξιωματικοί,
        Πριν από λίγο, υπό την σκέπη του Αγίου Γεωργίου, με τις ευλογίες της Εκκλησίας και ενώπιον της στρατιωτικής ηγεσίας, των πολιτικών και τοπικών αρχών, των καθηγητών, των συγγενών και φίλων σας δώσατε όρκο ιερό, τον όρκο του Έλληνα Στρατιώτη.
        Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι έχετε αποδεχθεί και αντιληφθεί πλήρως ότι όσοι δίδουν τον ιερό αυτόν όρκο διακατέχονται από ορισμένες αρχές και αξίες, έχουν Όραμα γι’ αυτό που πρόκειται να επιτελέσουν, έχουν πλήρη Αφοσίωση στο έργο τους, έχουν Αρετή, Ευπρέπεια, Κώδικα Τιμής.
        Από την πρώτη ημέρα της φοιτήσεώς σας στη Σχολή και για δύο χρόνια, ακολουθήσατε ένα πρόγραμμα αυστηρά καθορισμένης και πειθαρχημένης ζωής με υψηλού επιπέδου Στρατιωτική και Ακαδημαϊκή εκπαίδευση, διδαχθήκατε, προβληματιστήκατε από τις ευθύνες και τις απαιτήσεις της στρατιωτικής ζωής, αντιμετωπίσατε δυσκολίες και εν τέλει αποδείξατε, με τη σημερινή αποφοίτησή σας, ότι ανήκετε στους εκλεκτούς, εισερχόμενοι στις Τάξεις του ένδοξου Ελληνικού Στρατού και στη μεγάλη ηρωική οικογένεια των Μονίμων Υπαξιωματικών.
        Τα Στελέχη της Σχολής και οι Καθηγητές σας κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σας δώσουν τα απαραίτητα εφόδια. Η μόρφωσή σας όμως δεν ολοκληρώνεται με την αποφοίτησή σας από τη Σχολή. Η γνώση και η παιδεία εξελίσσονται. Σας προτρέπω να αναπτύξετε από νωρίς τη θέληση της αυτοεκπαίδευσης με απώτερο στόχο το συνδυασμό πνεύματος και σώματος, τα οποία θα δημιουργήσουν τον άξιο μαχητή, τον ικανό ηγέτη και όλα μαζί τον ολοκληρωμένο άνθρωπο.
        Μην ξεχνάτε ότι καλείστε να εκπαιδεύσετε, να προετοιμάσετε και να οδηγήσετε, αν απαιτηθεί, στη νίκη και τη δόξα τους υφισταμένους σας. Γίνετε το παράδειγμά τους, έτσι θα σας εμπιστευθούν, έτσι θα σας ακολουθήσουν.
        Τηρήστε απαρέγκλιτα τους νόμους της Πειθαρχίας, θα δείτε τον ακρογωνιαίο λίθο στερέωσης του στρατιωτικού τμήματός σας.
        Εργασθείτε με κέφι, καλλιεργείστε το Στρατιωτικό Πνεύμα στους υφισταμένους σας, θα δείτε τη μεγαλειώδη πολλαπλασιαστική ισχύ του.
        Ακολουθείστε πιστά, αγόγγυστα το δύσκολο μονοπάτι του καθήκοντος, θα συναντήσετε την Αρετή.
        Ενεργείστε με δικαιοσύνη, καθαρή καρδιά και αγνή πρόθεση, θα συναντήσετε την ήσυχη συνείδηση.
        Αγαπητοί Νέοι Υπαξιωματικοί,
        Σήμερα που οι αναταράξεις στη λεκάνη της Μεσογείου, η οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας και οι επιβουλές γειτόνων μας επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδος μας είναι υπαρκτές, η ανάγκη αξιόμαχου Στρατού και η παροχή αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία καθίσταται επιβεβλημένη.
        Μη λησμονείτε ότι είμαστε απόγονοι ενδόξων προγόνων, των οποίων οι πολεμικές αρετές ήταν τέτοιες που κι αν αντιμετώπισαν υπέρτερους αριθμητικά αντιπάλους, το αποτέλεσμα ήταν πάντοτε νικηφόρο. Μη διστάσετε ποτέ επειδή είμαστε λίγοι, άλλωστε οι εκλεκτοί είναι πάντοτε λίγοι.
        Εδώ, θα ήθελα να απευθυνθώ ιδιαίτερα στους Ελληνοκύπριους νέους Μόνιμους Υπαξιωματικούς. Η Εθνική Φρουρά σας περιμένει, με υπερηφάνεια και με πολλές απαιτήσεις, να σας εντάξει στο δυναμικό της. Επισημαίνω ότι δεν πρέπει καμία δύναμη να σας αναγκάσει να υποσταλεί η σημαία της θέλησης για την απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών. Προχωρήστε έχοντας μέσα σας την πίστη ότι θα δείτε την εθνική σημαία να κυματίζει ελεύθερα στην Αμμόχωστο, την Κυρήνεια, τον Πενταδάκτυλο.
        Τελειώνοντας θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά τους γονείς των ορκισθέντων για την υπέροχη παιδεία που τους έδωσαν ώστε να μπορούμε μαζί σήμερα να καμαρώνουμε.
        Νέοι Υπαξιωματικοί,
        Με τη βεβαιότητα, ότι διαθέτετε όλα τα προσόντα και την εκπαίδευση και με τη βαθειά πίστη ότι συναισθανόμενοι την υψηλή αποστολή σας, θα τιμήσετε το πτυχίο σας και θα ανταποκριθείτε πλήρως στις προσδοκίες της Πατρίδος και του Ελληνικού Λαού, σας καλώ να αναφωνήσετε
                                        Ζήτω  το  Έθνος
                                        Ζήτω  ο  Στρατός
                                        Ζήτω  η  Σχολή  Μονίμων  Υπαξιωματικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: