---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Τρία πουλάκια κάθονται....


     Την τιμητική της είχε και πάλι η ΕΑΑΣ Λάρισας στο onalert. Δύο αναρτήσεις την ίδια ημέρα για τον πρόεδρο της, Απόστολο Παπαπαρίση. Η πρώτη "Σύγκρουση" στη Λάρισα - Εν ενεργεία εναντίον απόστρατου προέδρου (16.07.2013 | 15:01) και η δεύτερη "Πόλεμος" στη Λάρισα - 3 ερωτήματα λοχαγού προς τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων (16.07.2013 | 18:21). Η πρώτη έχει σχέση με το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ που ο Λγος (Ο) Νατσιούλας Ηλίας απέκρυψε ότι και οι απόστρατοι υφίστανται κρατήσεις για το ταμείο αλλά και την πρόταση του ιδίου να κοπεί το μέρισμα του ΜΤΣ (άρα και το ΕΚΟΕΜΣ) στους απόστρατους κάτω των 60 ετών και η δεύτερη με την "αντεπίθεση" του Λγου με τον δικό του τρόπο, που αφορά σε ερωτήσεις προς τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ Λάρισας για ενεργές Στρατιωτικές Μονάδες όπως είναι οι Στρατιωτικές Λέσχες Φρουράς Λάρισας και Βόλου, στην οποία και απαντώ:

     ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν’ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ. Σε λίγο θα με ρωτήσει αν θεώρησα το βιβλιάριο υγείας του παιδιού μου. Αν θυμάμαι καλά το θέμα μας ήταν το μέρισμα του ΜΤΣ και το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ. Περίμενα απάντηση γιατί αποσιώπησε (απέκρυψε) ότι και οι απόστρατοι υφίστανται κρατήσεις για το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ. Περίμενα επίσης απάντηση γιατί πρότεινε να κοπεί το μέρισμα του ΜΤΣ (άρα και το ΕΚΟΕΜΣ) στους έχοντες ηλικία κάτω των 60 ετών, στους πιο αδικημένους αποστράτους που ενώ είχαν υψηλές (τις υψηλότερες) κρατήσεις είδαν σε μόλις δύο χρόνια το μέρισμα να φθάνει στα επίπεδα του 1995. Τους απόστρατους που η πολιτεία τους επιφύλαξε ιδιαίτερη μεταχείριση με extra μειώσεις στις συντάξεις τους. ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ με ρωτά να του απαντήσω επί θεμάτων ενεργών Μονάδων του Στρατού μας, όπως είναι οι Στρατιωτικές Λέσχες. Κύριε Νατσιούλα, δεν θα σας ακολουθήσω στον κατήφορο που έχετε πάρει. Μου επιβεβαιώνετε απλώς ότι δεν θα ήθελα να σας έχω δίπλα μου στον πόλεμο. Με τις ανακρίβειες και την παραπληροφόρηση μέσω των άρθρων σας, έχετε δηλητηριάσει τις ψυχές μερικών εν ενεργεία συναδέλφων κυρίως μικρόβαθμων. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα το βρείτε μπροστά σας. Θα σας καταλάβουν. Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Έχετε μεθύσει από την εξουσία που νομίζετε ότι έχετε. Για να καταλάβουν, κυρίως, οι εν ενεργεία συνάδελφοι, τη διαφορά σκέψεως του κ. Νατσιούλα και της δικής μου, σας παραθέτω το σχόλιο που έγραψα στις 7 Δεκεμβρίου 2012, όταν έμαθα ότι ο τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος επέτρεψε στο εν ενεργεία πολιτικό προσωπικό και τα μέλη των οικογενειών τους τη σίτιση στις Στρατιωτικές Λέσχες, χωρίς πάγια συνδρομή, όπως αυτή που πλήρωναν οι απόστρατοι για 35 χρόνια αλλά και οι εν ενεργεία από την πρώτη ημέρα που ξεκίναγαν τη σταδιοδρομία τους στο Στράτευμα, ασχέτως αν ελάχιστα την χρησιμοποιούσαν. ΣΧΟΛΙΟ: Να συμπεράνουμε ότι καταργήθηκαν οι κρατήσεις (όσο μικρές κι αν ήταν) των εν ενεργεία στελεχών από το μισθό τους, ειδάλλως γι' ακόμα μια φορά θα νοιώσουν ως .... Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ανάρτηση. http://eaaslarisas.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8535.html. 
     Αποστόλης Παπαπαρίσης

2 σχόλια:

Κωνσταντίνος είπε...

Τελικά Απόστολε, το μεγαλύτερο χάσιμο χρόνου είναι όταν ασχολείσαι με πράγματα και ανθρώπους που αποδεικνύεται πανηγυρικά ότι δεν άξιζαν ούτε καν την προσοχή σου.

Unknown είπε...

Καποιοι Λοχαγοι απλα αφοδευουν απο δυο σημεια του σωματος τους....


Οι αστηρικτες, εωλες και αστειες προτασεις απο καποιους αξιωματικους της σειρας που ακομα δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα στο Στρατο αλλα στην κοινωνια γενικοτερα, ειναι παραυτα το τιμημα καθε Δημοκρατιας....


Θανασης Αθανασιου