---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Περαιτέρω διευκρινήσεις για τη σύνταξη αποστράτων Ιουλίου 2013


Παρατηρήσεις - Σημειώσεις:
(1) Συγκρίνοντας το 6Α και το 6Β βλέπουμε που οφείλεται η διαφορά (μείωση) της σύνταξης μας για το μήνα Ιούλιο (πληρωνόμαστε προκαταβολικά) λόγω του ΕΚΟΕΜΣ (προσοχή αφορά μόνον τους αποστράτους του ΣΞ που δεν είχε προστεθεί το ΕΚΟΕΜΣ στον υπολογισμό του ποσοστού 5 ή 10 ή 15%). Η διαφορά (μείωση) είναι περίπου 24 ευρώ πλην όμως λόγω μείωσης των ποσών περίθαλψης και φόρου στο καθαρό ποσό μειώνεται στα 18 ευρώ.
(2) Το ποσό 1Β δεν θα εμφανίζεται τον άλλον μήνα αφού τελειώνει η παρακράτηση αναδρομικών (αχρεωστήτως καταβληθέντων) λόγω τον Ν.4093/2013. Προσοχή η σύνταξη δεν θα "αυξηθεί" ισόποσα αφού θα αυξηθεί ο φόρος και η περίθαλψη. Στο παράδειγμα εκτιμάται ότι η σύνταξη (ΚΑΘΑΡΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ) θα είναι λίγο πάνω από τα 1.240 ευρώ.
(3) Καλό είναι να ξαναθυμηθούμε και την ανάρτηση Στον ΕΚΟΕΜΣ οφείλονται οι νέες μειώσεις στις συντάξεις των αποστράτων.
(4) Το παράδειγμα αφορά σε συνάδελφο μισθολογικώς Υποστράτηγο, με 35 συντάξιμα χρόνια και αποστρατεία με αίτηση του, καθόσον γι αυτόν υπάρχουν στοιχεία. 

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Φαίνεται ότι πλέον το ΓΛΚ συμμορφώθηκε (!) και υπολογίζει τις κρατήσεις όπως γίνεται στο enstoloi.net.

Δηλαδή προστίθεται το ΕΚΟΕΜΣ στις συνολικές αποδοχές και ενεργοποιούνται τα όρια ασφαλείας όταν απαιτείται.

Λογικά ο δικαιούχος της εμφανιζόμενης σύνταξης βάζοντας τα στοιχεία του στη σελίδα "Σύνταξη ΓΕΣ" του enstoloi.net, θα πρέπει να βλέπει τα ίδια ακριβώς νούμερα με τα ποσά του ΙΟΥΛΙΟΥ (εκτός από τα αναδρομικά και το φόρο).

Θα μου ήταν πολύ χρήσιμο εάν μου αποστείλετε ένα screenshot με τα αποτελέσματα που βγάζει το site μου με τα στοιχεία του συναδέλφου.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Αχιλλέας Καρασαββίδης
http://enstoloi.net

Apostolos είπε...

Αγαπητέ Αχιλλέα,
μου δίνεται ακόμη μία φορά η ευκαιρία να δώσω τα εύσημα για τη δουλειά σου. Απορώ μάλιστα αν αξιοποιείται από κάποιον η γνώση που κατέχεις. Γνωρίζουμε ότι ετοιμάζεται το νέο μισθολόγιο. Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να βοηθήσεις.
Στείλε μου ένα e-mail όχι μόνο για να σου στείλω αυτό που ζήτησες αλλά και να δούμε αν και πως μπορείς να βοηθήσεις στο νέο μισθολόγιο με την επιδίωξη χωρίς ούτε ένα ευρώ περαιτέρω μείωση.
Φιλικά
Αποστόλης