---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Αισιοδοξία εν μέσω οικονομικής κρίσης; Και όμως γίνεται!

«Όχι» ο αισιόδοξος σήμερα δεν είναι ο τυφλός απέναντι στις δυσκολίες, ο ιδεαλιστής ή ο αφελής. Μπορεί η ανεργία να «χτυπάει» κόκκινο και τα χρήματα να «εξαφανίζονται» μέσα από το πορτοφόλι, αλλά όπως είπε και ο Winston Churchill: «Ο απαισιόδοξος βλέπει τη δυσκολία σε κάθε ευκαιρία. Ο αισιόδοξος βλέπει την ευκαιρία σε κάθε δυσκολία». Και όμως υπάρχουν λόγοι για να γίνουμε πιο αισιόδοξοι σήμερα, υπάρχουν συνήθειες και δρόμοι που μπορούμε να ακολουθήσουμε… Η αισιοδοξία σε μια χώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης φαίνεται σαν μια πρόκληση για δυνατούς «λύτες». Μπορεί πολλοί να ψάχνουν για δουλειά ή να μην έχουν χρήματα, αλλά οι παρακάτω 7 λόγοι μας δείχνουν τη φωτεινή πλευρά της ζωής, παρά τις δυσκολίες…
Θα έρθουν και καλύτερες ημέρες… Ας σκεφτούμε ότι όταν φτάσει κάποιος στον πάτο, τότε μπορεί να ανέβει μόνο προς τα πάνω! Άλλωστε, πώς κατάφερε ο Ελληνικός λαός να επιβιώσει σε καιρό πολέμου ή απόλυτης φτώχειας; Έτσι μπορούμε και εμείς!
Οι φίλοι, η οικογένεια, υγεία. Σε μια δύσκολη στιγμή δεν μετράνε τα περιουσιακά στοιχεία, οι μεζονέτες και τα υλικά αγαθά. Ας είμαστε ευγνώμονες που έχουμε μια στέγη πάνω από το κεφάλι μας, είμαστε υγιείς και έχουμε δίπλα μας την οικογένεια και τους φίλους μας.
Διασκέδαση χωρίς ευρώ! Η διασκέδαση και οι απολαύσεις βρίσκονται μέσα στο αίμα του Έλληνα. Μια βόλτα μπορεί να μας ενθαρρύνει να δούμε αλλιώς τη ζωή και να εκμεταλλευτούμε ο,τι μας κάνει να νιώθουμε ικανοποίηση, ακόμα και εάν δεν ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ.
Η βοήθεια και αλληλοστήριξη εκτός σπιτιού. Δεν είμαστε οι μόνοι που περνάμε δύσκολες ημέρες και αυτό μπορεί να απαλύνει κάπως το μυαλό μας. Για να δούμε αισιόδοξα τα πράγματα δεν σημαίνει ότι θα προσποιηθούμε ότι όλα είναι τέλεια, αλλά ότι θα αλληλοστηριχθούμε για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας!
Η θετική σκέψη αλλάζει νοοτροπίες. Η θετική σκέψη δεν έρχεται αυτόματα στις ζωές μας, αλλά χρειάζεται δουλειά. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας να σκεφτεί με διαφορετικό τρόπο. Έτσι όμως, δεν θα βλέπουμε τα πάντα ως «μαύρο» και «άσπρο», αλλά και ως «γκρι».
Οι καλές πράξεις στην κοινωνία από τους πολίτες! Οι κοινωφελείς πράξεις, ακόμα και εάν προέρχονται μόνο από τους πολίτες, δημιουργούν μια ελπίδα μέσα μας. Υπάρχουν άτομα που περνούν μεγαλύτερες κακουχίες από εμάς και χρειάζονται βοήθεια. Άλλωστε, ίσως στο τέλος μπορούν να κάνουν κάτι και για εμάς ως αντάλλαγμα!
Η επινοητικότητα και η δημιουργικότητα σώζουν. Μόνο οι δημιουργικοί και οι εφευρετικοί μπορούν να επιβιώσουν στη σημερινή κοινωνία. Εάν βάλουμε το μυαλό μας σε λειτουργία, σίγουρα θα ανέβουμε επίπεδο και θα ελιχθούμε μέσα στην οικονομική κρίση. Με άλλα λόγια, χρειάζεται πολύ μυαλό και αρκετή θέληση και επιμονή.

http://www.schizas.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: