---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Αναμένεται η τροποποίηση του ΜΠΔΣ 2014 - 2016 που επικαιροποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2013

     Διαβάζουμε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δ. Αβραμόπουλος: Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Αβραμόπουλος, με δηλώσεις του, στο περιθώριο γεύματος που παρέθεσε στους στρατιωτικούς συντάκτες, το μεσημέρι, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συμφωνία αυτή κατέληξε η τρόικα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αναφερόμενος δε στις σχετικές διαπραγματεύσεις ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι ήταν πολύ πιο σκληρές σε σχέση με εκείνες που διεξήχθησαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα της θητείας του στο υπουργείο. Όσον αφορά το επιπλέον ποσό που απαιτούσε η τρόικα αυτό θα περικοπεί από άλλες δαπάνες του υπουργείου. Εξάλλου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι οι τακτικές αποχωρήσεις του πολιτικού προσωπικού είναι τέτοιες σε αριθμό ώστε δεν απαιτούνται πρόσθετες παρεμβάσεις. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) δεν μπορεί και δεν πρέπει να κλείσουν και στις επίμονες ερωτήσεις των στρατιωτικών συντακτών προσέθεσε ότι δεν θα κλείσουν. Τέλος γνωστοποίησε ότι στις 19 Ιουλίου θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή με την οποία η αρμόδια υποεπιτροπή της θα δίνει την τελική έγκριση για την υπογραφή της οποιασδήποτε σύμβασης προμήθειας, την αναγκαιότητα της οποίας έχει προκρίνει το ΚΥΣΕΑ αλλά και η αρμόδια επιτροπή. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε τη σχετική τροπολογία ως μία ακόμη δικλείδα ασφαλείας για διαφάνεια στον τομέα των προμηθειών.
     Εμείς πάντως περιμένουμε αυτό να αποτυπωθεί στην πράξη με τροποποίηση του ΜΠΔΣ 2014 - 2016, που επικαιροποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2013. Θυμίζουμε για το 2014 161,8 εκατ ευρώ (συντάξεις) και 88,2 εκατ ευρώ (μισθοί). Για όσους το έχουν ξεχάσει το παραθέτουμε παρακάτω: 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: