---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Δημοσιεύματα για μη περαιτέρω μείωση Μισθών και Συντάξεων ε.ε. και ε.α. Στελεχών ΕΔ Και ΣΑ

     Πληθαίνουν τελευταίως τα δημοσιεύματα για τη μη περαιτέρω μείωση των μισθών των εν ενεργεία συναδέλφων και των συντάξεων των αποστράτων. Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει αν τα γραφόμενα σε μία εφημερίδα και η αναπαραγωγή τους από πολλά blogs έχουν πραγματική βάση. Η κυβέρνηση αλλά και όλοι όσοι μας "υποστηρίζουν", θα πρέπει να κατανοήσουν ότι για εμάς μετράνε, πλέον, μόνον οι ΠΡΑΞΕΙΣ. Ένα είναι το σίγουρο. Αν "βαράνε νομή" θα αποβεί εις βάρος τους. 
     Για τους πανηγυρίζοντες, έχω να θυμίσω το μύθο του Χότζα, με το σπίτι του φτωχού και τα ζώα του. Δηλαδή, αφού πρώτα μείωσαν και ξαναμείωσαν αδίκως τις συντάξεις (συνήθως οικογενειακό εισόδημα) των αποστράτων πάνω από 55%, μας καλούν σήμερα να είμαστε και ευχαριστημένοι που το ποσοστό μείωσης δεν έφθασε το 70%. Να μην ξεχνούν βεβαίως οι ίδιοι (οι πανηγυρίζοντες) ότι τη δυνατότητα (επιχειρήματα) για να διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την ΤΡΟΙΚΑ για τη μη εφαρμογή μέρους του επικαιροποιημένου ΜΠΔΣ, δόθηκε από τους αποστράτους (κυρίως της ΠΟΣ - όχι μόνον) που ανακάλυψαν το "λάθος" του ΓΛΚ. 
     Για τους μηδενιστές, έχω να  πω ότι αδικούν τους χιλιάδες συναδέλφους μας που κατέβηκαν στο  πεζοδρόμιο διαδηλώνοντας, μην αντέχοντας αυτόν τον εμπαιγμό, αυτήν την αδικία, αυτόν το διωγμό της πολιτείας εις βάρος τους. Αδικούν ΟΛΕΣ τις ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ ενώσεις αποστράτων, που συντόνισαν, συμμετείχαν, ενημέρωσαν, πίεσαν, με τον τρόπο της η καθεμία ώστε να υπάρξει (αν υπάρξει) θετική εξέλιξη. Τυχόν "επιτυχία" πρέπει να αξιολογηθεί και να της δοθεί αυτό που της αναλογεί. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.
     Αποστόλης Παπαπαρίσης

Ο μύθος του Χότζα: Ένας φτωχός οικογενειάρχης, που ζούσε σε ένα δωμάτιο με την πολυμελή οικογένειά του, πήγε στον Χότζα και του ζήτησε ένα πιο μεγάλο σπίτι για να ανασάνει λίγο η ταλαιπωρημένη οικογένειά του. -Αγαπητέ μου Χότζα, θέλουμε ένα πιο μεγάλο σπίτι, γιατί δεν μπορούμε να ζούμε η γυναίκα μου και εγώ, τα τόσα μας παιδιά και συγγενείς όλοι μαζί σ΄ ένα δωμάτιο, έκλαψε ο δύσμοιρος άνθρωπος. Ο Νασρεντίν τον ρώτησε αν έχει ζώα στην αυλή του. -Έχω, του απάντησε. -Τότε απόψε βάλε και τις όρνιθες μαζί σας, τον συμβούλεψε ο Νασρεντίν. Τις βάζει ο άνθρωπος και πάει το επόμενο πρωί στον Χότζα. -Αγαπητέ μου Χότζα, είμαστε χειρότερα, σκάσαμε όλοι μαζί και με τα ζώα. -Έχεις και άλλα ζώα; τον ρώτησε ο Νασρεντίν. -Έχω, είπε ο άνθρωπος, σκύλο και γάτο. -Απόψε βάλε και αυτά μαζί. Τα βάζει ο καημένος και πάει ξανά το επόμενο πρωί για να κλάψει απαρηγόρητος. Ο Νασρεντίν τον ρωτάει και πάλι: -Μήπως έχεις και κανέναν γάιδαρο στην αυλή; -Ναι, του απαντά ο άνθρωπος. -Απόψε βάλε και αυτόν και έλα αύριο. Την επομένη πάει απαρηγόρητος. Τότε ο Νασρεντίν του λέει: -Απόψε βγάλε το γάιδαρο έξω και έλα αύριο. Την επομένη ο άνθρωπος πάει χαρούμενος και του λέει: -Ευχαριστούμε Χότζα μου, είμαστε λίγο καλύτερα. -Απόψε βγάλε λοιπόν και τις όρνιθες, αύριο το σκύλο και μεθαύριο τη γάτα. Έτσι κάνει ο άνθρωπος και πάει χαζοχαρούμενος στον Χότζα και τον ευχαριστεί θερμά για τη βοήθειά του και του λέει: -Να 'σαι καλά Χότζα μου, τώρα ανασάναμε, σε ευχαριστούμε πολύ, πολύχρονος να 'σαι!

2 σχόλια:

Κωνσταντίνος είπε...

Αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και τα διασταυρώσουμε, γιατί προέρχωνται από διαφορετικές πηγές, (τα σημερινά είναι αναπαραγωγή της ίδιας πηγής), έχουμε:
1. Δεν προσαρμόστηκαν ΑΚΟΜΗ οι συντάξεις των στρατιωτικών στο νέο μισθολόγιο.
2. Η Τρόικα επιμένει να προσαρμοστούν γιατί δημιουργούν τρύπα 200 εκ.
3. Η κυβέρνηση έπεισε την Τρόικα να μη γίνουν οι μειώσεις.
Αν λάβουμε υπόψη μας ότι η υποχρέωση του μνημονίου ήταν για κατάρτηση νέου μισθολογίου το 2014, με νέες μειώσεις,εμένα που είμαι καχύποπτος μου δημιουργείται η εντύπωση ότι η Τρόικα πίεζε να γίνει το νέο μισθολόγιο του 2014, από το 2013.
Το ερώτημα που περιμένει απάντηση είναι αν η κυβέρνηση την έπεισε να μη γίνει νωρίτερα ή το θέμα του νέου μισθολογίου έκλεισε και δεν θα μας γίνουν άλλες μειώσεις.
Μέχρι να κλείσει το θέμα, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

E2 είπε...

Εγώ πάλι, σε συνέχεια αυτών που γράφει ο Κος Πασχάλης, βλέπω ότι:
1. Κανείς δεν έλαβε υπόψη του τις αποδεδειγμένα, πλέον του προβλεπόμενου ποσού κρατήσεις - μειώσεις που μας έχουν επιβληθεί (μην ξεχνάμε τις διαβεβαιώσεις που έδιναν οι ... αρμόδιοι του ΥΠΟΙΚ), αντιθέτως έρχονται και μας παριστάνουν τους σωτήρες με το γεγονός οτι δεν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων...
2. Έριξαν στο τραπέζι τις προαναφερόμενες περικοπές (οι οποίες ήρθαν από το πουθενά)- με τις διαβεβαιώσεις ὄτι δεν θα γίνουν, εάν και εφόσον γίνουν αποδεκτά τα ισοδύναμα (περικοπή 125 εκ. από τα εξοπλιστικά - δηλαδἠ κόβουμε απο τα εξοπλιστικά/άμυνα για τις συντάξεις σας!!!), και φυσικά ΔΕΝ θα γίνουν αποδεκτά αυτά τα ισοδύναμα (κανένας απο τους ... κυριούς της τροικα δεν θέλει να κόψει χρήματα εξοπλισμών που πάνε σε άλλες χώρες -εταιρείες), αλλά μετά από προσπάθεια του ΥΠΟΙΚ θα γίνουν μικρότερες του αναμενόμενου!!! Στο σημείο αυτό θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι από 1/1/2014 έρχεται και το νέο μισθολόγιο ... δηλαδή αν δεν κάνω λάθος, οι περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων πάλι θα είναι διπλές.