---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ερντογάν "θιγμένος" απειλεί Times με μηνύσεις! ΤΟΝ ΠΟΝΕΣΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, απείλησε την Παρασκευή ότι θα καταθέσει μηνύσεις κατά της εφημερίδας Times του Λονδίνου, για τη δημοσίευση μιας ανοικτής επιστολής από διακεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο ο Ερντογάν διαχειρίστηκε τις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς. Ο Σον Πεν, η Σούζαν Σαράντον και ο Μπεν Κίνγκσλι ήταν μεταξύ εκείνων που υπέγραψαν την επιστολή μέσω της οποίας η κυβέρνηση Ερντογάν κατηγορούνταν για «δικτατορικό καθεστώς», ενώ επιρρίπτονταν ευθύνες για το θάνατο 5 διαδηλωτών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους μετά από σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία. «Οι δημοσιογράφοι θέλουν να ρίξουν λάσπη για να δουν τι θα γίνει. Οι Times νοικιάζουν τις σελίδες τους επί χρήμασι», δήλωσε ο Ερντογάν ζωντανά στο κανάλι NTV. «Εδώ οι Times θα αποτύχουν. Θα κινηθούμε νομικά εναντίον της εφημερίδας», είπε.
Τεράστιας κλίμακας διαδηλώσεις έλαβαν χώρα, στα τέλη του Μαΐου, σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, όπου οι διαμαρτυρόμενοι απαιτούσαν την παραίτηση του Ερντογάν, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που τον κατηγορούσαν ότι είχε υιοθετήσει μια «αυταρχική κλίση», αναφέρει το Ρόιτερς. Ο πρωθυπουργός της χώρας, με τη σειρά του, είχε απορρίψει τις διαμαρτυρίες των διαδηλωτών, κατηγορώντας τις ξένες κυβερνήσεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι υποκινούσαν τις ταραχές. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι όσοι υπέγραψαν την επιστολή «ενοικίασαν τις απόψεις» τους και δεν υποστηρίζουν πραγματικά τη δημοκρατία. «Αν πραγματικά πίστευαν στη δημοκρατία, δεν θα επιδείκνυαν τέτοια έλλειψη χαρακτήρα ώστε να αποκαλούν τον ηγέτη ενός κόμματος που κέρδισε το 50 τοις εκατό των ψήφων δικτάτορα», δήλωσε ο Ερντογάν. Στην επιστολή επιρρίπτονταν επίσης κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού για υπονόμευση των αρχών της ελευθερίας του Τύπου, αφού δεκάδες δημοσιογράφοι φυλακίστηκαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: