---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Επίδομα παραμεθορίου σε Στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ (Απορώ όμως γιατί παρουσιάζεται ως νέο θέμα)

Την επαναφορά του επιδόματος παραμεθορίου, που αντιστοιχεί στο ποσό των περίπου 100-130 ευρώ το μήνα και τη χορήγησή του σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία υπηρετούν στα νησιά, στον Έβρο και άλλες απομακρυσμένες περιοχές, προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η ανταπόκριση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είναι θετική και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να αρχίσει η καταβολή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμεί το τελικό «πράσινο φως» από το υπουργείο Οικονομικών για τη μεταφορά σε άλλο κωδικό του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας του απαραίτητου κονδυλίου, ύψους 25 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», είναι περίπου 20.000 στρατιωτικοί και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε μονάδες κυρίως του Στρατού (νησιά και Έβρος), αλλά και της Αεροπορίας και του Ναυτικού. Σημειώνεται πως το εν λόγω επίδομα είναι το ίδιο για όλα τα στελέχη ανεξαρτήτως βαθμού ή χρόνου υπηρεσίας.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος + http://www.enikos.gr 



ΣΧΟΛΙΟ: Το κονδύλιο των 25 εκατ. ευρώ είχε βρεθεί εδώ και αρκετούς μήνες πλην όμως το Υπουργείο Οικονομικών είχε "μουλαρώσει". Από την άλλη "Κάλλιο αργά, παρά ποτέ". Καλό το νέο για τα εν ενεργεία στελέχη αν δεν μείνει στα λόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: