---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση Συντονιστικού ΝΠΔΔ Ενώσεων επί προτάσεως μελών Παραρτημάτων Χανίων


Ακολουθεί η επιστολή των 3 Παραρτημάτων Χανίων
ΘΕΜΑ: Κινητοποιήσεις Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων
     1.  Σας γνωρίζουμε ότι τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013, οι πρόεδροι των Παραρτημάτων των Ενώσεων Αποστράτων Αξκών Στρατού Χανίων, Ναυτικού Κρήτης και Αεροπορίας Χανίων, μετά από ομόφωνες αποφάσεις των Δ.Σ. αυτών, πραγματοποίησαν σύσκεψη στο παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξκών Ναυτικού, προκειμένου να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα υιοθετηθείσας ιδέας ενεργείας που αφορά στις κινητοποιήσεις μας για την προβολή του αιτήματος αναθεώρησης των πρόσφατων πολιτικών αποφάσεων, με βάση τις οποίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπέστησαν δυσανάλογες - σε σχέση με άλλες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες - περικοπές των αποδοχών τους, επωμιζόμενοι υπέρμετρα έναντι άλλων, το βάρος της οικονομικής ανάκαμψης της Χώρας.
      2.  Και τα τρία Παραρτήματα συμφώνησαν, ότι μετά τις συγκεντρώσεις μας οι οποίες απέφεραν θετικά αποτελέσματα, απαιτείται και νέα μορφή δράσης-διαμαρτυρίας, προκειμένου να οδηγηθούμε στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί από το Σ.Ο.Δ.. Συγκεκριμένα και κατά την άποψή μας, η “στοχοποίηση” του Α/ΓΕΕΘΑ και η ώθηση του σε παραίτηση μέσω της αμφισβήτησης του από τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, θα συνεισφέρει αποφασιστικά στην επίτευξη του ως άνω στόχου.
      3.  Επιγραμματική ανάλυση των συμπερασμάτων της σύσκεψης φαίνεται στο Παράρτημα «Α».
      4.  Κατόπιν των ανωτέρω προτείνεται, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων μας, να ξεκινήσει διαδικασία συλλογής υπογραφών μέσω διαδικτύου από τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, με αίτημα την παραίτηση του Α/ΓΕΕΘΑ. Παράδειγμα-Σχέδιο διακήρυξης που θα παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα και θα ζητείται η υπογραφή φαίνεται Παράρτημα «Β». 
Παράρτημα «Α»

Χανιά 26 Ιουνίου 2013
Ανάλυση
Πεπραγμένα
ü Συνεργασία Ενώσεων
ü Συνάντηση με πρωθυπουργό
ü Κινητοποιήσεις ( 4 συγκεντρώσεις)
Αποτελέσματα
ü "Χλιαρές" επιβεβαιώσεις περί του δικαίου των αιτημάτων
ü Υπόσχεση αποκατάστασης της αδικίας όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες
Δεδομένα
ü Δυσκολία συμμετοχής των εν ενεργεία στελεχών.
ü Αρνητική στάση του Α/ΓΕΕΘΑ ο οποίος αποτελεί και πρόσωπο κλειδί.
ü Μη υποστήριξη από το ευρύ κοινό.
ü Μη επαρκής προβολή από τα ΜΜΕ.
ü Μεγάλος αριθμός οργανώσεων αποστράτων με διαφορετική ατζέντα.
ü Αμφισβήτηση της αληθούς θέλησης των εκλεγμένων των 3 "Θεσμικών" Ενώσεων.
ü Αδυναμία των αποστράτων να φέρουν σε δύσκολη θέση εκείνους που λαμβάνουν αποφάσεις.
Τι θα θορυβήσει την πολιτική ηγεσία
ü Η αμφισβήτηση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων από τα εν ενεργεία στελέχη της και τα συνεπακόλουθα αυτής.
ü Ο φόβος ότι τα στελέχη εν ενεργεία και αποστρατεία και οι οικογένειες τους δεν θα ψηφίσουν σε καμία περίπτωση τα κυβερνώντα κόμματα.
Πως μπορούμε να το υλοποιήσουμε
ü Μέσω της συλλογής υπογραφών μέσω διαδικτύου με αίτημα τη παραίτηση του Α/ΓΕΕΘΑ. Στόχος (απόλυτα εφικτός κατά την άποψή μας) η συλλογή 50.000 υπογραφών.
Προϋποθέσεις
ü  Ομοφωνία των Ενώσεων.
Ενέργειες (Συνοπτικά)
ü  Ενημέρωση των Δ.Σ. των Ενώσεων
ü  Ενημέρωση των Μελών των Ενώσεων.
ü  Ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής σελίδας.

8 σχόλια:

Συγκάτοικος είπε...

Τώρα λοιπόν εμένα προσωπικά μου λύθηκε η απορία, γιατί δεν εντείνονται οι κινητοποιήσεις των Αποστράτων και μάλιστα στην Αθήνα και αντ αυτού επιλέγονται οι περιφερειακές συγκεντρώσεις εκτονοτικού χαρακτήρα, γιατί δεν καλύπτονται τα εε στελέχη από τις ενώσεις, γιατί δεν υπάρχει συμπόρευση με άλλες ενώσεις κλπ.
Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι η στάση αυτή του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ τους εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια των στελεχών των ΕΔ και επαναφέρει τις σχέσεις στελεχών-ενώσεων στα προ κρίσης δεδομένα, δηλαδή της πλήρους απαξίωσης, αφού επιβεβαιώνει το γνωστό, η εξουσία με την εξουσία και ο αδύναμος στα σκουπίδια.
Συνάδελφοι νομίζω ότι εδώ τελείωσε θεσμικά ο αγώνας, καλό κουράγιο.

Ε. Κατσαμπέκης
(μέλος της 5ης φάλαγγας)

Apostolos είπε...

Κύριε Κατσαμπέκη (Αγαπητέ Βαγγέλη),
έχω κουραστεί από τα μεγάλα λόγια και τους αφορισμούς εκ του μακρόθεν. Το είπα χθες και σε έναν Αντιστράτηγο ε.α. που είπε ότι είμαι ηπίων τόνων. Παραδίδω άμεσα την προεδρία της ΕΑΑΣ Λάρισας. Έλα να αναλάβεις και να φέρεις αποτελέσματα.
Φαίνεται ότι έχεις υιοθετήσει πλήρως ότι ακριβώς γράφει το onalert. ΣΥΣΜΕΔ, ΑΝΕΑΕΔ, ΚΕΘΑ οι καλοί και όλοι οι άλλοι οι κακοί.
Οι Ενώσεις ανήκουν σε όλους τους αποστράτους και πιστέψτε με αυτοί που έχουν αντίθετη άποψη με την "επίθεση" στον Α/ΓΕΕΘΑ είναι περισσότεροι (ένας από αυτούς κι εγώ).
Η οργή όλων μας είναι μεγάλη αλλά το να κατευθύνεται στοχευμένα εναντίον ορισμένων, που είναι και οι μοναδικοί που προσπαθούν πραγματικά (αναφέρομαι στην ΕΑΑΣ), δεν περιποιεί τιμή για το σινάφι μας. Είναι δυνατόν να είμαστε τόσο ευάλωτοι στον ψυχολογικό πόλεμο; Που πήγε η εκπαίδευση μας; Που πήγε η λογική μας; Που πήγε η ΚΟΙΝΗ λογική; Δηλαδή αν "επιτεθούμε" στον Α/ΓΕΕΘΑ θα λύσουμε όλα τα προβλήματα μας;
Τελειώνοντας, επανάλαμβάνω την πρόταση μου, έλα να αναλάβεις την ΕΑΑΣ Λάρισας. Ο Αντιστράτηγος χθες δε δέχτηκε.

Συγκάτοικος είπε...

Απόστολε (χωρίς τα άστοχα κυριλίκια, αγάπες και παρενθέσεις), ότι γράφω είναι μια άποψη, σίγουρα υποκειμενική, ενδεχομένως και λανθασμένη, ο χρόνος και τα γεγονότα θα δείξουν αν στέκει.
Τώρα σε ότι αφορά τον Α/ΓΕΕΘΑ, έχει γίνει φανερό που μας πάει το πολιτικό σύστημα(συνολικά), ερωτώ έχουμε διαθέσιμο άμεσα κάποιο άλλο όπλο, η ψήφος μας μήπως μετά από την ολική καταστροφή μας;
Θεωρώ ότι η άποψη πολεμάμε από μέσα είναι ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ και εξυπηρετεί ίδια συμφέροντα και αυτά θα τα δείξει ο χρόνος.
Σε ότι αφορά το πρόσωπό σου, ειλικρινά εκτιμώ τον αγώνα σου, αλλά δεν αναφέρομαι σεσένα και δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλείσαι με την κριτική στο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ, που εξέδωσε μια άκρως διχαστική ανακοίνωση (5η φάλαγγα), τη στιγμή που υποτίθεται ότι αγωνίζεται για την ενότητα, έτσι λειτουργεί ο ΘΕΣΜΟΣ;
Τώρα το ότι δεν μου αρέσουν τα κοινά, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να το ράψω, θα λέω ότι νομίζω σωστό και μάλιστα δημόσια, ούτε μεγάλα λόγια ούτε τίποτα, δεν διεκδικώ την εύνοια κανενός πίστεψέ με και αυτό μου δίνει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να γίνομαι δυσάρεστος.

Ε. Κατσαμπέκης
(μέλος της 5ης φάλαγγας)

Κωνσταντίνος είπε...

Η επίθεση κατά του Α/ΓΕΕΘΑ, είναι, κατά την άποψή μου, απαράδεκτη ενέργεια, διότι:
1. Αποπροσανατολίζει την δίκαιη οργή των Συναδέλφων από τους κυβερνώντες.
2. Βρίσκει τον εύκολο στόχο και τον κάνει αποδιοπομπαίο, αποδίνοντάς του ευθύνες που δεν του αναλογούν.
3. Δίνει λαβή στα ΜΜΕ, να ¨ανακαλύψουν¨ διαμάχη και αντιπαλότητα στο εσωτερικό μας και να επενδύσουν υπέρ των κυβερνώντων σε αυτές.Ήδη http://www.onalert.gr/stories/morsi-o-kostarakos-apostratoi-zitoun-syllogi-ypografon-gia-na-paraitithei
4. Αποδυναμώνει τον Α/ΓΕΕΘΑ.
5. Δημιουργεί σύγχιση.
6. Αποδυναμώνει το κοινό μέτωπο.

Apostolos είπε...

Βαγγέλη χωρίς κυριλίκια, αγάπες και παρενθέσεις,
η ΑΝΕΑΕΔ και κάποιοι άλλοι χύνουν συνεχώς χολή εναντίον των ΕΑΑ αλλά δεν σε είδα να αντιδράς όπως σήμερα. Το ίδιο δεν αντιδρούσε και η ΕΑΑΣ, οι άλλες Ενώσεις και πολλοί άλλοι προκειμένου να επιτύχουμε την πολυπόθυτη ΕΝΟΤΗΤΑ. Αυτό όμως γι αυτούς δεν είναι το ζητούμενο και το εξέλαβαν ως αδυναμία.
Τέλος, αν και ασχολούμαι με τα κοινά δεν θα μου αφαιρέσει κανείς την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να έχω άποψη και να τολμώ να γίνομαι δυσάρεστος.
Οι καιροί απαιτούν ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΘΑΡΡΟΣ (όχι θράσσος), ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ, ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ και ΔΡΑΣΗ.

Συγκάτοικος είπε...

Απόστολε, εάν η επαναλαμβανόμενη παρένθεση ''οχι θράσος'' αναφέρεται σ'εμένα, λυπάμαι ιδιαίτερα.

Συνάδελφε Πασχάλη, σφάζονται κάτι εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειών στελεχών, ο φυσικός τους ΗΓΕΤΗΣ θεάται και είναι απαράδεκτοι όσοι ζητούν την παραίτησή του; ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου.

Apostolos είπε...

Βαγγέλη, ούτε να το σκέφτεσαι. Άλλωστε ελάχιστοι έχουν το θάρρος να σχολιάζουν με ονοματεπώνυμο. Αυτό από μόνο του αρκεί. Το ότι έχουμε διαφορετική άποψη δε σημαίνει ότι θα χάσουμε την εκτίμηση και το σεβασμό που τρέφουμε ο ένας για τον άλλον.

Κωνσταντίνος είπε...

Δεν χαρακτήρισα τους συναδέλφους αλλά την συγκεκριμένη ενέργεια. Παρέθεσα δε επιγραμματικά τους 6 λόγους για τους οποίους την θεώρησα απαράδεκτη. Έχω δε όλα τα δεδομένα για να τεκμηριώσω αυτούς τους λόγους, γιαυτό άλλωστε τους ανέφερα.