---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Τελικά έγινε της Κρανέας …Κατέβασαν το βουνό οι αθεόφοβοι ! (ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014) (φωτο & video)

Τελικά έγινε  της …Κρανέας σήμερα στο Πεδίο Βολής από τους Χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας  και τους  ψυχρούς εκτελεστές της Αεροπορίας Στρατού!
  DSC00450
DSC00453 IMG_7120 IMG_7121 IMG_7192 IMG_7250 IMG_7349
Με τον Αρχηγό του  ΑΤΑ Αντιπτέραρχο (Ι)  Χρήστο Βαίτση  πανταχού παρών  (σχεδιάστηκε οργανώθηκε  και εκτελέστηκε μετά από 19χρόνια η τελευταία ήταν το 1995) όσοι βρέθηκαν σήμερα στο Πεδίο Βολής κατάλαβαν οτι τα «Παιδία της ΠΑ δεν παίζει»!
 HPIM1220_resized
Η εκτέλεση της Άσκησης «ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014» άρχισε με το μη επανδρωμένο  της σειράς (ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ) να πετάει στα 900 πόδια και να στέλνει εικόνα από το Πεδίο βολής που απεικόνιζε την εικόνα Εχθρικού Αεροδρομίου, βάσεις RADAR, φάλαγγες εχθρικών οχημάτων και εγκαταστάσεις στρατωνισμού!
 SDC14385_resized
H άσκηση «ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014 «Άρχισε με αερομαχία  μαχητικών για τον έλεγχο της περιοχής και την απόκτηση της αεροπορικής υπεροχής …Μετά τα μαχητικά της ΠΑ εκτέλεσαν όλες τις αποστολές της ΠΑ απο καταστροφή αεροδιαδρόμου  με άφεση βομβών από συγκεκριμένο ύψος  ενώ  στοιχεία από Μονάδα Βέλος εκτελούσαν βολές για την προστασία του αεροδρομίου! Εκπληκτική η ευστοχία που διέλυσε τον διάδρομο με τις βόμβες να σείουν το έδαφος ενώ το ωστικό κύμα έφτανε μέχρι το παρατηρητήριο!
 DSC00453
Ακολούθησε αποστολή διάσωσης μέσα στο καπνό και τις εκρήξεις από το Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας με την ομάδα διάσωσης να δρα σε χρόνο  ρεκόρ …Το ελικόπτερο προσγειώθηκε αφού πέταξε στα ριζά του βουνού και η ομάδα διάσωσης βγήκε πριν ακόμα προσγειωθεί!
 HPIM1209_resized
Η άσκηση συνεχίστηκε με τις έξυπνες βόμβες αφού χρησιμοποιήθηκε κατάδειξη στόχων απο τα Ιπτάμενα Radar της ΠΑ …Ήταν τόση μεγάλη  η δύναμη πυρός που οι στόχοι που χτυπήθηκαν δημιούργησαν εστίες φωτιάς και ενώ τα Πυροσβεστικά αεροσκάφη είχαν έρθει να λάβουν μέρος στην άσκηση πραγματοποίησαν  ρίψεις νερού σε πραγματικές εστίες πυρός!
 IMG_7374
Μετά το πέρας της Ασκήσεως τα μαχητικά μας πέταξαν σε σχηματισμό πάνω απο το Πεδίο βολής καταχειροκροτούμενοι!! Την άσκηση παρακολούθησε ο ΥΕΘΑ Αβραμόπουλος ενώ παρέστη σύσσωμη η Στρατιωτική Ηγεσία! …Ο Αβραμό ενθουσιασμένος μετά την άσκηση μίλησε στο παρόντες αλλά και η ομιλία του μεταδόθηκε και στα πληρώματα που πετούσαν στο χώρο και αφού τους ευχαρίστησε μίλησε για μια άλλη Ελλάδα και για ΄Άλλους Έλληνες! Τα εύσημα στον Αρχηγό του ΑΤΑ Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαίτση απο τον Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο  λίγο πριν αναχωρήσει από το χώρο της Ασκήσεως
HPIM1221_resized HPIM1222_resized HPIM1227_resized HPIM1230_resized HPIM1234_resized 
Υποσχέθηκε δε την πλήρη αποκατάσταση  των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τις αδικίες που  υπέστησαν κατά καιρούς!


HPIM1236_resized
Οι Αρχηγοί ΓΕΣ, ΓΕΑ και ΓΕΝ  (κρεμασμένοι στο κενό) στο νέο Ελικόπτερο το ΝΗ90!

IMG_7618Μετά την Άσκηση ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος πήγε στην Μοίρα και συνεχάρη τους Χειριστές αλλά και τα πληρώματα που έλαβαν μέρος στην Άσκηση! Το Συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα αυτήν εδώ η Αεροπορία δεν χτυπιέται με τίποτα και όσοι σήμερα είχαν την τύχη να παρευρεθούν  το ένιωσαν δυνατά αφού τα τα Ατσάλινα πουλιά της ΠΑ και τα πληρώματα τους  προκάλεσαν Σόκ και Δέος  …
  1. Μετά απο 19 χρόνια, Άσκηση ΚΑΜΠΕΡΟΣ σήμερα στη Κρανέα με βολές ελικοπτέρων και αεροσκαφών. Σείστηκε η γή απο τον όγκο των πυρών. Συγχαρητήρια..
http://veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: