---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Aνακοίνωση της ΕΑΑΣ {10-07-14} σε συνέχεια της ενημέρωσης για την απόφαση του ΣτΕ

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) σε συνέχεια της ενημέρωσης αναφορικά με την υπ’ αριθμ. 2192/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και λόγω των πρόσφατων δηλώσεων της κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι υπάρχει δήθεν συμφωνία για επιστροφή των αναδρομικών σε βάθος χρόνου, ΔΗΛΩΝΕΙ κατηγορηματικά πως η θέση της Ε.Α.Α.Σ. είναι αδιαπραγμάτευτη και συγκεκριμένα απαιτεί:
Άμεση και πλήρη εφαρμογή της 2192/2014 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, με
      • Άμεση Επαναφορά των συντάξεων στα ύψη προ της 01-08-2012.
      • Άμεση Επιστροφή στο ακέραιο και εις χρήμα, των παρανόμως κατακρατηθέντων ποσών από τις συντάξεις.
Η Ε.Α.ΑΣ. μέχρι τώρα έχει προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς της Ελληνικής Πολιτείας.  Έχει αποστείλει τη σχετική απόφαση του ΣτΕ  με συστημένη επιστολή στο ΥΠΟΙΚ με κοινοποίηση στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ, προκειμένου να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίησή της.  Επίσης αναμένεται στο άμεσο προσεχές διάστημα και στα πλαίσια της κοινής δράσης με το Συντονιστικό των 3 ΕΑΑ  εκ νέου συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, προκειμένου να μας γνωσθούν οι προτάσεις – προθέσεις της Κυβέρνησης ως προς τη νομοθετική ρύθμιση υλοποίησης της απόφασης.
Πέραν αυτών όμως, λόγω του χρόνου που παρέρχεται απράκτως, της «βραδύτητας» εκδήλωσης ενεργειών από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα και της μη μέχρι τώρα σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, η Ε.Α.Α.Σ. θέτει υπόψη των Μελών της τις παρακάτω επιλογές δράσης που δύνανται ο καθένας ατομικά, σταθμίζοντας τα δεδομένα, να αναλάβει.
Άσκηση αγωγής στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διεκδίκηση των αναδρομικών με την οποία διακόπτεται αμετάκλητα η παραγραφή της απαιτήσεως και επιπλέον η απαίτηση αυτή έχει τοκοφόρο χαρακτήρα.
Υποβολή αίτησης στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την οποία να ζητείται  η αναγνώριση της απαιτήσεως των αναδρομικών, οπότε διακόπτεται η παραγραφή της απαιτήσεως αυτής. Σε αυτή την περίπτωση απλά κερδίζεται χρόνος μέχρι να πάρει επίσημα θέση το Υπουργείο Οικονομικών επί της αποφάσεως του ΣτΕ για το θέμα των αναδρομικών.
Σημειωτέον ότι σε κάθε περίπτωση, κατά την ασφαλέστερη εκδοχή, ο χρόνος παραγραφής αρχίζει από την 1-8-2014.
Επιπλέον ενημερώνουμε τα Μέλη μας ότι στο Ν.2362/95, Άρθρο 93 αναφέρονται ρητώς τα περί “Διακοπής Παραγραφής Απαιτήσεων κατά του Δημοσίου”.
Η Ε.Α.Α.Σ. συνεχίζει να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε μέσο για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και καλεί την Κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, χωρίς χρονοτριβές, σεβόμενη τα Συνταγματικά δικαιώματα  των αποστράτων.
Εκ του Γραφείου Τύπου  της Ε.Α.Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: