---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Εφαρμόσθηκε ο νέος τρόπος υπολογισμού φόρου... Που οφείλεται η νέα μείωση

Από αυτόν το μήνα ο νέος τρόπος υπολογισμού των μηνιαίων κρατήσεων φόρου, λόγω εφαρμογής του νέου Κώδικα Φορολογίας (Ν.4172/2013). Μείον 28 ευρώ για εμένα. Θυμίζω παλαιότερο πίνακα υπολογισμού φόρου που είχα αναρτήσει με τον παλαιό και το νέο τρόπο. Η μείωση της σύνταξης οφείλεται στη φορολόγηση με 22% των μερισμάτων τη στιγμή - μήνα που καταβάλονται και όχι στο τέλος του χρόνου. 

Είχα γράψει τότε (13 Ιαν 2014): Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα τα μερίσματα φορολογούντο στην πηγή (μετοχικό ή επικουρικό ταμείο) με 5% μέχρι 2.500 ευρώ και με 10% μέχρι 4.500 ευρώ ετησίως. Στη συνέχεια τα μερίσματα προστίθετο με την κυρίως σύνταξη με ταυτόχρονη αύξηση του φορολογικού συντελεστού με αποτέλεσμα να είναι αυξημένη η φορολογία με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης. Με αυτόν το νέο τρόπο στο τέλος του έτους, στην εκκαθάριση, ο φόρος θα είναι μηδενικός, οπότε ούτε ο φορολογούμενος θα ψάχνει να βρει με ποιο τρόπο να πληρώσει την εφορία, ούτε το κράτος με ποιο τρόπο θα εισπράξει το φόρο. Αξίζει να θυμόμαστε επίσης ότι εισόδημα έως 25.000 ευρώ φορολογείται με 22%, από 25.000 έως 42.000 με 32%, πάνω από 42.000 ευρώ με 42% και ότι για συντάξεις μέχρι 21.000 υπάρχει αφορολόγητο ύψους 2.100 ευρώ, το οποίο μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος που υπερβαίνει τις 21.000, έως ότου φθάσει στις 42.000 οπότε και μηδενίζεται. Μένει βέβαια όλα αυτά να τα δούμε στην πράξη. Ακολουθεί διαφωτιστικό παράδειγμα.

3 σχόλια:

Κωνσταντίνος είπε...

Απόστολε, πάντα επίκαιρος, άμεσος και έγκυρος!!! Δεν παίζεσαι που λένε και οι νεολαίοι!!!

GRCOOLER είπε...

Απόστολε εδώ και πέντε χρόνια με αυτά και με τα άλλα που έρχονται έχει χαθεί η μπάλα...Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει????
Κάθε εξάμηνο Σόκ και Δέος ειδικά για τους Στρατιωτικούς που έχουν ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ !!! Αυτά που συμβαίνουν σε εμάς είναι τραγελαφικά.
Δεν σταματάνε ποτέ και ο κόσμος δεν τους πιστεύει πλέον. Πές μου θα σταματήσουν να μας κατακρεουργούν??

Να μην γίνουν εκλογές πάντως γιατί ούτε οι Εξωγήινοι θα τους σώσουν με την ψήφο τους, μόνοι τους βγάζουνε τα μάτια τους .
Συμφωνείς ??

Billy είπε...

Ξερει κανένας αν πλέον αξίζει να πληρώνουμε τα 75€ μηνιαίως στο ΜΤΣ για την αναγνώριση πλασματικών ετών-ΣΣΕ; Υπάρχει περίπτωση να επιστραφούν όσα έχουν κρατηθεί;