---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Έγινε η συνάντηση ΑΝΥΠΟΙΚ κ. Σταϊκούρα με Συντονιστικό Ενώσεων Αποστράτων Αξκων Στρατού (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ)

1.- Το  Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (Ε.Α.Α.Σ. – Ε.Α.Α.Ν. – Ε.Α.Α.Α ) συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Χ. Σταικούρα, με αντικείμενο τις πρόσφατες Αποφάσεις της Ολομέλειας  του ΣτΕ, που έκριναν ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις του Ν.4093/12 και των εκτελεστικών αυτού Υπουργικών Αποφάσεων, που αφορούσαν τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων των εν ενεργεία και αποστρατεία Στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α.
2.- Το Συντονιστικό Συμβούλιο παρουσίασε την άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι απόστρατοι μετά την επιβολή 9 μειώσεων και ζήτησε την άμεση και πλήρη εφαρμογή των εν λόγω Αποφάσεων της Ολομελείας του ΣτΕ.
3.- Ο κος Υπουργός επανέλαβε την δήλωση που έκανε στην Βουλή την Πέμπτη 26-06-2014 οτι η Κυβέρνηση δεσμεύεται να συμμορφωθεί με τις Αποφάσεις του ΣτΕ και θα εισηγηθεί στην Κυβέρνηση ανάλογες προτάσεις εξεύρεσης των χρημάτων η οποία θα νομοθετήσει σχετικά. Οταν συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις αυτές, που εκτιμά οτι θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδος, θα έχει νέα συνάντηση με το Συντονιστικό Συμβούλιο.
4.- Μετά τα ανωτέρω το Συντονιστικό Συμβούλιο τηρεί στάση αναμονής και παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και θα ενημερώνει έγκαιρα τους Αποστράτους..

2 σχόλια:

ΜΌΣΧΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΥΠ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α ΠΕΙΡΑΙΆ ΚΑΙ ΝΉΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΎΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΎ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ και ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΜΥΝΑΣ είπε...

MAΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝΕ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΕΝΑ (ΚΟΜΜΑ) ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 27/6/14 ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΜΑΣ ΦΟΡΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ.

Apostolos είπε...

Κύριε Μόσχου,
έβαλα την ανάρτηση σας γιατί ήταν επώνυμη.
Παρακαλώ όμως μην παραπλανείτε τον κόσμο.
Η ΕΑΑΣ θα ενημερώσει εγκαίρως και με υπευθυνότητα τις πιθανές ενέργειες και ο καθένας ας πράξει αναλόγως.
Αποστόλης Παπαπαρίσης
Πρ Παρ Λάρισας ΕΑΑΣ