---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Εργασία Αποστράτων - Παρατείνεται για 1 χρόνο το δικαίωμα εργασίας σε όσους είχαν αναλάβει πριν την εφαρμογή του Ν.3863/10 - ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Γράφει ο συνάδελφος Βασίλης Δούλης για την Απασχόληση Συνταξιούχων
     Κύριοι Καλημέρα και Καλή Χρονιά
     Αν και νοσηλευόμενος από την Παρασκευή στο νοσοκομείο λόγω τροχαίου ατυχήματος (ευτυχώς όχι αρκετά σοβαρού), σήμερα εκνευρίστηκα για άλλη μια φορά με αυτούς τους ανεκδιήγητους. Δείτε λοιπόν εδώ http://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/489 στο άρθρο 17 τι λένε: Παρατείνεται για 1 χρόνο το δικαίωμα εργασίας σε όσους είχαν αναλάβει πριν την εφαρμογή του Ν.3863/10. Όμως ξεχνούν ότι σύμφωνα με τον νόμο αλλά και την επιστολή που έστειλαν, όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι έσπευσαν να κάνουν παύση εργασιών στις ΔΟΥ μέχρι 31/12/12.!!! Προφανώς αν πάνε να ξανακάνουν έναρξη, δεν τους πιάνει ο ανωτέρω νόμος και δεν έχουν πια δικαίωμα. Για τις 10 ώρες κουβέντα, αλλά αυτό προφανώς θα γίνει όταν εκδοθεί νέα διευκρινιστική που θα λέει για την ''παράταση'' και μάλλον θα καταργεί την προηγούμενη του 2010.
     Ούτε opengov, αφού πρόκειται για πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ούτε το νομοσχέδιο που θα κατέβαζε ο κ. Μητρόπουλος είδα, αλλά ούτε και κάτι από τις υποσχέσεις του κ. Βρούτση. Δεν ξέρω εσείς τι λέτε, αλλά αυτό το θεωρώ τη ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΡΙΠΛΑ!!!!!!!!
Ακολουθεί το άρθρο 17 του ΦΕΚ-Α-256/31 Δεκ 2012 
 για το ίδιο θέμα διαβάστε κι εδώ
από το blog του Συνδέσμου των Αποφοίτων της ΣΣΑΣ, όπου δίδονται και οι πρώτες σημειώσεις - οδηγίες: "ΣΗΜ.: Βέβαια δεν επιλύθηκε ακόμα κανένα θέμα/πρόβλημα, με αυτήν την παράταση που δόθηκε, καθόσον η πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα πρέπει να κυρωθεί ως νόμος μέσα σε 4 εβδομάδες από την υπογραφή της, αλλά και πάλι με ημίμετρα δεν επιλύεται τίποτα. Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση κατάργησης του συγκεκριμένου αντισυνταγματικού  άρθρου .
ΣΗΜ2.: Σε όσους συναδέλφους ήδη είχε προβεί το Γ.Λ.Κ., σε περικοπή ή μείωση των συνταξίμων αποδοχών τους, να μεριμνήσουν για την επαναχορήγησή τους, αφού έλθουν σε επικοινωνία με το Γ.Λ.Κ."


Επίσης η ΑΝΕΑΔ με δελτίο τύπου, επί του θέματος, ενημερώνει: "Όπως είχε ανακοινωθεί με το από 19-12-2012, Δελτίο Τύπου της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., κατά τη συνάντηση μελών του Δ.Σ. με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κο Ιωάννη Βρόυτση, ο υπουργός είχε δηλώσει ότι προτίθεται να μελετήσει άμεσα το ζήτημα του εργασιακού, προκειμένου εξετασθεί η δυνατότητα ανάληψης ενεργειών τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και για οριστική λύση σε δεύτερο χρόνο. Αποδεικνυόμενος συνεπής στις εν λόγω δηλώσεις του ο υπουργός, προώθησε άμεσα μετά τη συνάντησή μας, την υπογραφή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία εκδόθηκε στο ΦΕΚ Α’ 256 από 31-12-2012." Και αφού παραθέτει το σχετικό άρθρο συνεχίζει: "Βεβαίως η ανωτέρω αναστολή, για ένα έτος, των περιοριστικών για την εργασία διατάξεων, των ήδη εργαζομένων συνταξιούχων, δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά εκλαμβάνεται ως δείγμα καλής θέλησης για την οριστική επίλυση του, που δεν είναι άλλη από την αναγνώριση του συνταγματικού δικαιώματος στην εργασία, χωρίς περιορισμούς ή ποινές, όλων των συνταξιούχων, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν, κατ’ απόλυτη εφαρμογή της πάγιας συνταξιοδοτικής νομοθεσίας που ίσχυε, έχοντας εκπληρώσει στο ακέραιο τις προβλεπόμενες κατά περίπτωση εργασιακές τους υποχρεώσεις. Καλούμε όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αντιληφθούν ότι τα περιοριστικά μέτρα εργασίας των αποστράτων συνταξιούχων, δεν λειτουργούν υπέρ της καταπολέμησης της ανεργίας, ενισχύουν τη μαύρη εργασία και αποστερούν από την Πολιτεία πολύτιμους ασφαλιστικούς και φορολογικούς πόρους και να συνδράμουν στην οριστική επίλυση του προβλήματος. Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. προτίθεται πολύ σύντομα να καταθέσει προς όλα τα κόμματα ολοκληρωμένη πρόταση επί του θέματος, αναμένοντας τη στήριξή τους."

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Συνεχίζουν να μοιράζουν χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς...

Ανώνυμος είπε...

Διορθωνω τον κ.Δουλη..Η επιστολη του ΓΛΚ ειχε καταληκτικη ημ/νια 30-11-2012 ενω οι ν.3063κ3065/2010 31-12-2012.ΤΩΡΑ καταλαβαν οι τουριστες των υπουργειων ποσα εσοδα θα χαθουν απο το "τελος επιτηδευματος"καθως και απο τις υποχρεωτικες και μη ανταποδοτικες εισφορες των συν/χων του δημοσιου στον ΟΑΕΕ η ΕΤΑΑ (καιισως και προσαυξημενες κατα 50%).ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΥΝΑΤΟ Ν ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ;ΟΧΙ...οσο και να προσπαθει..

Βασίλης Δούλης είπε...

Κύριε Κούκο, η επιστολή έλεγε να δηλώσουν οι εργαζόμενοι μέχρι 30/11/12 την απασχόλησή τους, ενώ οι νόμοι και οι εγκύκλιοι οτι πρέπει να σταματήσουν την εργασία με την 31/12/12. Άλλο δήλωση στο ΓΛΚ και άλλο παύση στην ΔΟΥ. Για τους λοιπούς χαρακτηρισμούς σας......συμφωνώ.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Δουλη αφου σας ευχηθω περαστικα και βεβαια καλη χρονια (τα οποια αγενως ξεχασα λογω της φορτισης απο την αναγνωση της αποφασης των ανεκδιηγητων)εχω να πω στην παρατηρηση σας..ΝΑΙ..εχετε δικιο για την παρατηρηση σας...mea culpa

kaiafas είπε...

Για να κατατεθεί μια τροπολογία στη ΒτΕ από κόμμα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να υπάρξει αντιστοιχη καταθεση σχεδίου νόμου, απο το συναφές Υπουργείο.Και εως σημερα δεν έχει υπαρξει. Για αυτό και ο κ.Μητρόπουλος και όχι μόνο, που έχουν στα χέρια τους την τροπολογία μας, αναμένουν για την κατάθεσή της.
Για τα υπόλοιπα θεματα που θιγονται στην τελευταί παραγραφο του κειμένου, όσοι παρακαλουθούν την αρθογραφία μας στο site των Αποφοίτων ΣΣΑΣ, εκτιμούμε πως έχουν καλυφθεί.
Βεβαια για τις εσωτερικές διαμάχες των υπουργών και των επιτελών τους, αλλα και την αδιαλλαξία που δειχνουν στο Γ.Λ.Κ., δεν μπορουμε να κανουμε τιποτε περισσότερο απο το να τα στηλιτεύσουμε, να τα προβαλλουμε αρνητικά αλλα και να ζητησουμε καταθέσεις επίκαιρων ερωτήσεις στη ΒτΕ (όπως και στο παρελθόν πραξαμε) μέσω των εκπροσώπων μας, στο Κοινοβούλιο.
Καλή χρονιά σε όλους
Γιαννης Αντωνιάδης