---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Υπερωρίες ε.ε. και τριπλές μειώσεις συντάξεων ε.α., συζήτησε το ΚΥΣΕΑ ...Νο2 {πληροφορίες της ΠΟΣ}

Συνεχίζονται οι προσπάθειες να πεισθεί η κυβέρνηση για την ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ αδικία που έχουν υποστεί   τα  ε.ε. και ε.α.  Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (ας πάψει επιτέλους αυτό το  "ένστολοι"),   σε σχέση με όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες. Πέραν των παρεμβάσεων των διαφόρων φορέων,  έχει γίνει γνωστή πλέον η επιστολή του ΥΕΘΑ προς  τους Υπουργό και Αναπληρωτή  Υπουργό Οικονομικών τις παραμονές  των Χριστουγέννων,  καθώς και  η ενημέρωση του Πρωθυπουργού από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας αμέσως μετά το ΚΥΣΕΑ της 2ας Ιανουαρίου, ενώ αναλύθηκαν  τα θέματα από τον παριστάμενο  Α/ΓΕΕΘΑ και υποβλήθηκε αναλυτική ενημέρωση με τους απαραίτητους πίνακες. Η συζήτηση, όπως ενημερώθηκε η ΠΟΣ, επικεντρώθηκε σε δύο κυρίως θέματα: τις τριπλές ΝΕΕΣ μειώσεις των αποστράτων και τη θέσπιση πλαισίου υπερωριακής απασχόλησης των ε.ε. Στελεχών των ΕΔ (ως γνωστό υπάρχει αντίστοιχο πλαίσιο στα ΣΑ), προφανώς λόγω  της κατάργησης των εκτός έδρας. Ο Πρωθυπουργός έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις προς τον Υπουργό Οικονομικών  για ενέργειες εντός του υφιστάμενου συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας.  Πλέον το θέμα έφτασε στην κορυφή της Κυβέρνησης. Θα αναμένουμε τα αποτελέσματα. 
Άγνοια δεν αναγνωρίζεται και αμεριμνησία δεν δικαιολογείται.

ΣΧΟΛΙΟ: Από δικές μας πληροφορίες τώρα αποφάσεις οριστικές δε λήφθηκαν ή καλύτερα οριστικές αποφάσεις σε θετική κατεύθυνση δε λήφθηκαν και ως συνήθως αναμένουμε στο ακουστικό μας. Απόδειξη η μη επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ΚΥΣΕΑ ...Νο2. Το μόνο θετικό της υπόθεσης είναι ότι αρχίζει να τους απασχολεί η ...εξέγερση μας πλην όμως για να μη λαμβάνουν άμεσα μέτρα μάλλον δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος αυτής. Το Συντονιστικό των ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων ακόμα περιμένει να συναντηθεί με τον κ. Πρωθυπουργό.  

3 σχόλια:

beelovers είπε...

το 2040 μπορει μας δικαιοσουν

Νίκος είπε...

Αγαπητοί Συνάδελφοι
ΤΙΠΟΤΑ δεν πρόκειται να συμβεί. Και τις συντάξεις μας έκοψαν ΚΑΙ θα μας τις ξανακόψουν ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ δεν θα γίνει. 'Έχουμε μεταμορφωθεί σε λαπάδες.
Ειδικότερα τώρα που θα δοθεί το ΒΟΕΑ στα παιδιά μας θα βγουν να διατυμπανίζουν πάλι ότι είμαστε η περιούσια τάξη εργαζομένων. Φτάσαμε στην κατάσταση να μας δίνουν τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτά και να είμαστε ευγνώμονες. Ακούω ήδη τους γνωστούς σφουγγοκωλάριους και οσφυοκάμπτες να ψιθυρίζουν: Μην μιλάτε, μη διαμαρτύρεσθε γιατί θα μας βάλουν στο μάτι .
Ε!! λοιπόν αυτό θέλουμε και εμείς να τους βγάλουμε το μάτι.
Άραγε οι αρχηγοί τι περιμένουν ; Να πάρουν και άλλο βαθμό;
Μόνο twitter και ντουντούκα και απονομή Ξιφιδίου Ευέλπιδος.
Άσε τους υφυπουργούς. Μήπως θα μας υπερασπίζονταν καλύτερα κάποια πολίτικά πρόσωπα; Φοβούμαι η απάντηση είναι ναι.
Νίκος Ησαΐας

tx είπε...

Και η ΠΟΣ το βιολί της : "όπως ενημερώθηκε" !!!! Απο ποιούς άραγε; Απο τους συμμετέχοντες φαντάζομαι και είναι αυτοί που όλοι αντιλαμβανόμαστε. Δηλαδή αν αυτό που κάνει η ΠΟΣ δεν είναι ο ορισμός αυτού που κάνουν τα "παπαγαλάκια" τί είναι;