---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

"Αποκρυπτογράφηση" Σύνταξης Φεβρουαρίου 2013

     Πιθανόν οι περισσότεροι από εμάς να έχουν ήδη δει στα ΑΤΜ ή μέσω internet (e-banking) το ποσό που τους καταβλήθηκε για τη σύνταξη του μηνός Φεβρουαρίου 2013. Το ποσό είναι στον καθέναν από εμάς διαφορετικό και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, τους οποίους δύσκολα μπορεί να αποκρυπτογραφήσει κάποιος σε αυτή τη φάση. Σε γενικές γραμμές περιλαμβάνονται τα παρακάτω: (1) Αναδρομικές κρατήσεις και αναδρομικές επιστροφές από 1 Αυγούστου 2012 λόγω εξορθολογισμού του ειδικού μισθολογίου των ΕΔ και των ΣΑ (μείωση βασικού μισθού και συντελεστών), Χ ποσό. (2) Αναδρομικές κρατήσεις μηνός Ιανουαρίου 2013 λόγω μείωσης ποσού πάνω από 1.000 ευρώ (άθροισμα κύριας και μερισμάτων) 5 ή 10 ή 15 ή 20%, Ψ ποσό. (3) Μείωση σύνταξης μηνός Φεβρουαρίου Ζ ποσό. (4) Απροσδιόριστο ποσό (θετικό ή αρνητικό) εφορίας.

     Το ποσό (Χ + Ψ) σύμφωνα με  το ΥΠΟΙΚ θα κρατηθεί εφάπαξ έως του ποσού των 100 ευρώ, σε 2 δόσεις έως 250 ευρώ, σε 3 δόσεις έως 500 ευρώ, σε 4 δόσεις έως 750 ευρώ, σε 5 δόσεις έως 1.000 ευρώ, σε 6 δόσεις έως 1.500 ευρώ κλπ.

     Η σύνταξη που θα μας αναλογεί, όταν τελειώσουν οι αναδρομικές δόσεις, που όπως προαναφέραμε είναι διαφορετικές για τον καθένα μας και εξαρτώνται από το χρεωστούμενο ποσό θα είναι σύνταξη Ιανουαρίου μείον Ζ.


7 σχόλια:

beelovers είπε...

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΜ - 153,45 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ
( ΤΟ ΑΤΜ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΕ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ )

Συγκάτοικος είπε...

Απόστολε καλημέρα,
Μετά και από την πρόσφατη δραματική μείωση της σύνταξης μας, νομίζω ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να καταβάλλεται ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, το μέρισμα και το ΕΚΟΕΜΣ ή τους μονούς μήνες το ένα και τους ζυγούς το άλλο, έτσι ώστε να έχουμε ένα σταθερό μηνιαίο έσοδο, νομίζω ότι πρέπει να εξετασθεί άμεσα το θέμα διότι πλέον δεν βγαίνει ο μήνας.

Ε. Κατσαμπέκης

Thanasis είπε...

(1) Αναδρομικές κρατήσεις και αναδρομικές επιστροφές από 1 Αυγούστου 2012 λόγω εξορθολογισμού του ειδικού μισθολογίου των ΕΔ και των ΣΑ (μείωση βασικού μισθού και συντελεστών), Χ ποσό.
Και οι κρατήσεις με την σύνταξη του Ιανουαρίου (που επεβλήθησαν τον Δεκέμβριο κάπου € 55) τι αφορούσαν?
Ευχαριστώ

Apostolos είπε...

Προς Thanasis: Λόγω εξορθολογισμού του ειδικού μισθολογίου των ΕΔ και των ΣΑ (μείωση βασικού μισθού και συντελεστών)για τον Ιανουάριο. Τα αναδρομικά αφορούν το 2012.

Apostolos είπε...

1.516 ευρώ Δεκ 2012, 1.418 ευρώ Ιαν 2013, 1.189 ευρώ Φεβ 2013. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

beelovers είπε...

ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ. ΔΗΛ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΤΗς ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΟΡΟΛΟΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟ

Billy είπε...

Μήπως ξέρει κανένας ποιά είναι η σωστή αντιμετώπιση σε αυτό που λέει ο @beelovers;
Την προηγούμενη χρονιά μου ήρθε το εκκαθαριστικό και τα έσοδα μου φαινόντουσαν φουσκωμένα κατά 3 με 4 χιλιάδες. Πάλι στα δικαστήρια πρέπει να τρέχουμε; αυτοί μας κλέβουν κανονικά.